Fatih Şahin'den Mansur Yavaş'a verilen ödülle ilgili açıklamalar

AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a verilen ödülün PR çalışması olduğunu iddia etti. Şahin, konuya ilişkin sosyal medya hesabından çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Ankara Masası
|
14 Eylül 2021, Salı - 21:37
Fatih Şahin'den Mansur Yavaş'a verilen ödülle ilgili açıklamalar

AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, City Mayors Foundation (Belediye Başkanları Vakfı) tarafından '2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü'nün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a verilmesine ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Mansur Yavaş'ın büyük ödülü almadığını belirten Şahin, alt kategorilerde bir ödül verildiğini ifade etti.

Şahin, Mansur Yavaş'la birlikte ödül alanların arasında  PKK/PYD'nin sözde Rakka Belediye Başkanı'nın olduğunun da altını çizdi.

Ödül haberlerinin bir PR çalışması olduğunu iddia eden Şahin, şu açıklamalarda bulundu;

"Önüne gelene ödül dağıtmış"

CHP’li Mansur Yavaş dünden beri bir ödül muhabbeti çevirip duruyor.

Biraz araştıralım da neymiş bu meselenin aslı diye bir bakalım dedik. Ödülü veren "World Mayor" adlı, 2 yılda bir belediye başkanlarını ödüllendiren bir oluşum. Websitesi: http://worldmayor.com, Arkasında "City Mayors" adlı bir vakıf var.  Öncelikle ödül için toplamda 32 belediye başkanını listeye aldıklarını söyleyelim. Bunlardan 12'si finalist olarak belirlenmiş, 2'si ise ödülü kazanmış. Yukarıdaki linkte de görüleceği gibi Mansur Yavaş bu 2 kişiden biri değil. Ödül Rotterdam ve Grigny başkanlarına verilmiş.  Yani 12 finalistten sadece 2'si esas ödülü kazanmış, kalan 10 belediye başkanının ise 7'sine ekstra ödüller vermişler. Tabiri caiz ise bu kurum önüne gelene ödül dağıtmış. Muhtemelen mutlu olsunlar diye. Dünden beri görülen o ki bu epey de başarılı olmuş.  Verilen ekstra ödüllere de "jüri ödülü", "sürdürülebilirlik ödülü", "gelecek ödülü" gibi isimler vermişler. Mansur Yavaş da bunlardan birini almış. "Jüri ödülü" alan isim ise, Suriye'de Rakka bölgesini işgal etmiş olan terör örgütü PKK/PYD'nin sözde Rakka Belediye Başkanı!

Oluşumun ve arkasındaki vakfın içinde yer alan isimlere bakıldığında pek de muteber şahıslar olmadıkları, Facebook ve Twitter hesaplarında ise esas ödülü alan isimlere dair paylaşımların en fazla 1-2 beğeni/rt aldığı (hatta hiç almadığı) görülüyor.


" Hizmete para YOK ama PR’a var"

İşin özü; sosyal medyada yaşayan, Ankara’nın asıl sorunları ve gerçeklerle bağını koparan CHP’li Mansur Yavaş, yine iş ve icraat üretmek yerine PR'a harcanan mesailerle ve paralarla, kendisinin çalıp oynadığı bir gündemle Ankara’yı meşgul ediyor. Hizmete para YOK ama PR’a var!

http://www.ankaramasasi.com/haber/1006807/fatih-sahinden-mansur-yavasa-verilen-odulle-ilgili-aciklamalar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
beypazarı
15 Eylül 2021, 08:48
bu hizmetlerle buna ödül verenin aklına şaşarım ben, kendi de inanmıştır şimdi bu ödüle