Keçiören'deki tarihi Çoban Mektebi'nde dönüşüm başlıyor

Keçiören Belediyesi, Çoban Mektebi olarak bilinen Ziraat Mektebini müze haline getirmek için restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarına başladı.
Büşra Bayrak
|
16 Eylül 2021, Perşembe - 11:04
Keçiören'deki tarihi Çoban Mektebi'nde dönüşüm başlıyor

Geçtiğimiz günlerde Keçiören Belediyesi Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile protokol imzalayarak Fatih Caddesi üzerinde atıl durumda olan Ziraat Mektebinin restorasyon çalışmalarını devralmıştı.  

Ziraat Mektebini müze haline getirmek için restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarına başlandığını duyuran Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Milli Emlak Genel Müdürlüğümüz ile protokol imzalayarak Ziraat Mektebinin restorasyon çalışmalarını devralmıştık. Subayevleri Mahallemizde bulunan, Çoban Mektebi olarak da bilinen Ziraat Mektebini Mücadele Müzesi haline getirmek için çalışmalarımıza başladık.” dedi.

Başkan Altınok, Ankara Üniversitesi Tarım, Hayvancılık ve Gıda TEKNOKENT’inin bahçesinde yer alan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından istirahat etmek için kullanılan ‘Atatürk Evi’nde de önümüzdeki günlerde restorasyon çalışması yaparak burayı da müze haline getireceklerini kaydetti. Aynı zamanda bu iki yapının etrafında bulunan 17 bin metrekarelik alanı da yeşillendirerek gül ve çiçek vadisi yapacaklarını dile getirdi.

“Keçiören önemli bir karargâhtı

Keçiören’in Milli Mücadele döneminde önemli bir karargâh olduğuna da vurgu yapan Altınok, şunları aktardı:

“Keçiören’in Milli Mücadele’de önemli bir yeri vardır. Büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ankara’ya geldikten sonra karargâh olarak Keçiören’i kullanmıştır. Bu anlamda Keçiören Milli Mücadele’nin karargâhıdır. Geçmişine sahip çıkmayan devletlerin ve milletlerin geleceği olmaz. Biz de tarihimize ve geçmişimize sahip çıkarak Milli Mücadele’nin yönetildiği yapılarımızı müze haline getiriyoruz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1008084/keciorendeki-tarihi-coban-mektebinde-donusum-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.