Erol Bulut'tan medyaya bomba açıklamalar

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Erol Bulut, kendisi için şampiyonluk dışında her neticenin başarısızlık olduğunu söyledi.
Büşra Bayrak
|
23 Ağustos 2020, Pazar - 18:44
Erol Bulut'tan medyaya bomba açıklamalar

Topuk Yaylası'ndaki kampta basın mensuplarıyla sohbet toplantısı gerçekleştiren Bulut, "İkincilik ya da üçüncülük benim için başarısızlık. Fenerbahçe'nin Avrupa'da olmaması her zaman negatif bir unsurdur. İnşallah seneye gereken yerde yani UEFA Şampiyonlar Ligi'nde olacağız." diye konuştu.

 Bulut, çok yoğun çalıştıklarını  belirterek,  "Futbolcular yorgun ama kamp döneminde bu normal. Ağır çalıştığımız için ağrılarımız oluyor ama hedefimizin ne olduğunu unutmamak gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

Erol Bulut, 6-7 haftada yapmaları gereken çalışmaları 4 haftada halletmeye çalıştıklarının altını çizdi.

 Fatih Karagümrük ile dün oynadıkları maçta istediği seviye olmadığını belirten Bulut, "Oynamak istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Şu anda deniyoruz, deneyerek bir yerlere gelmemiz gerekiyor. Kafamızda planlar var." dedi.

- "Stoperler kısa zamanda alınacak, kaleci transferi düşünülmüyor"

45 yaşındaki çalıştırıcı, sarı-lacivertlilerde transferlerin devam edeceğini ve mutlaka defansa takviye yapılacağını dile getirdi.

Ellerinde 3 stoper bulunduğuna işaret eden Bulut, üç stoper üzerinden gitmek gerektiğini bu yüzden stoperleri kısa zamanda alacaklarını ifade etti.

Bulut, kaleci transfer etmeyi düşünmediklerini de açıkladı.

"Takımın iskeleti olmalı"

Erol Bulut, takımlarda kadroların sürekli değişmemesi gerektiğini belirtti.

Takımın iskeletini iyi kurmanın ve uzun süre beraber oynayabilmenin önemine değinen deneyimli çalıştırıcı, "Takımın iskeleti olmalı. Oturttuğunuz sistem her zaman değişmek zorunda oluyor. 10 oyuncu gidiyor, 20 oyuncu geliyor. Doğru kadroyu kurup yaş olarak da doğru kişileri alıp kadro kurulması. Burada 2-3 tecrübeli oyuncu olabilir ama ana iskelet doğru yaş ortalamasında olmalı. Bu takım 3-4 sene beraber oynamalı ve her sene en fazla 3-4 kişi katılmalı. Daha fazla olmaması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Oynatmayı düşündüğüm sistem 4-2-3-1 ve 4-3-3."

Erol Bulut, Alman - Türk ekolü karışımı bir tarzı olduğunu dile getirdiği konuşmasında sarı-lacivertlilere oynatmayı düşündüğü sistemle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bir sistem oturtmak istiyoruz, şu anda deniyoruz. Takıma uygun olan sistemi üzerinde gidiyoruz. İstanbulspor karşısında 4-2-3-1, dün ise 3-5-2 oynadık. Oynatmayı düşündüğüm sistem 4-2-3-1 ve 4-3-3. Futbolcular bu değişimde reaksiyonu hemen gösteremeyebilir. Kısa zamanda en iyisini bulmaya çalışıyoruz. Gelecek transferlerden sonra her şeyi bir daha çalışmak gerekecek. Futbolda maç esnasında 5-10 metre kaydığında sistemler değişiyor. Önemli olan sizin futbolculardan ne istediğiniz." 

- "Baskı kuran, agresif bir takım olmak istiyoruz"

Erol Bulut, sarı-laciverti taraftarlara bu sezon baskı kuran, agresif olan bir takım izletmek istediklerini söyledi.

Özellikle iç sahada taraftarların önemine değinen Bulut, " Yaş ortalamamız şu anda 28. Umduğumuzu ve yapmak istediklerimizi gerçekleştirdiğimizde 27,2 olacak. Biz iyi bir karışım bulmaya çalışıyoruz. 30 yaş üstü futbolcularım var, tecrübe lazım. Onların etrafında koşan kişiler olacak." ifadelerini kullandı.

Bulut, yeni sezonda 40 artı kupa maçları oynayacaklarını, bu çerçevede  devam etmesi beklenen 5 değişiklik hakkının doğru bir karar olduğunu anlattı.

Emre Belezoğlu'na övgü

Erol Bulut, Fenerbahçe'ye gelmeden önce ikisi İtalya biri Polonya'dan 3 kulübün kendisine teklif yaptığını dile getirdi.

Emre Belözoğlu'nu uzun yıllardır tanıdığını ve daha önce birlikte çalıştıklarını hatırlatan Bulut, "Futbolculuğunu konuşmamıza gerek yok. Futbolculuğu dışında müthiş bir karakter. İkimiz arasında anlaşma konusunda hiçbir sorun yok. Yeni görevinde yaptıkları ortada. Gerçekten çok uğraşıyor, onun için de yeni bir sayfa. Adım adım gitmesi gerekiyor. Şu an Emre işini çok iyi şekilde götürüyor." ifadelerini kullandı.

Hedef 29. şampiyonluk

Erol Bulut, şampiyonluğu kazanacaklarına inandığını dile getirdi.

Malatya'da zorlukların üstesinden geldiklerini, geçen sene de Alanya ile bunu başardıklarını belirten Bulut, "Kupada final oynadık. Vizyonu olmayan bir kişinin bunları başarması kolay değil. Yanıma da hep öyle kişileri aldım. Buradaki hedefimiz belli. Bu sene 29. şampiyonluğu getirebilmek. Futbolcularımız da bu düşüncede." şeklinde konuştu.

"Futbola ilk haftada yüzde yüz olmak dezavantaj"

Fenerbahçe ile sadece şampiyonluğu değil onun ilerisini de hayal ettiğini anlatan deneyimli teknik adam, "Futbola ilk haftada yüzde yüz olmak dezavantaj bir durum. Çünkü düşüşü acı şekilde yaşayabiliyorsunuz. O yüzden adım adım gitmemiz lazım. Antrenmanları o şekilde gerçekleştiriyoruz. Dördüncü ya da beşinci hafta tam hazır olacağız." diye konuştu.

Gençlere özel ilgi ve destek

Erol Bulut, futbolcuların geçmiş sezondan kalan alışkanlıklarını değiştirmeye çalıştıklarını vurgulayarak, genç oyuncuların gelişimine ilişkin şunları kaydetti:

"Ömer Faruk iyi bir gelişim gösteriyor, iyi çalışıyor. Henüz 17 yaşına yeni bastı. Ondan ileriki dönemlerde çok iyi şeyler bekliyoruz. Daha çok genç, çok erken. Bence geçmişte maalesef olduğu gibi gençleri erken havaya sokup kaybetmemek lazım. Ayaklarının yere basması gerekiyor. İnşallah bu şekilde devam eder. İstediğimiz seviyeye gelmesi için birkaç senesi daha var. İsmail Yüksek benim çok beğendiğim bir oyuncu. İlk haftadan gözüme girdi. O da bizim içimizde olacak, iyi şeyler vereceğini düşünüyorum. Ferdi gençlerden en iyi gelişimi gösteren diyebilirim. Gençlerin oynaması gerekiyor. TFF 2. Lig'de 3 maça çıkacaklarına, TFF 3. Lig'de 25 maç oynayıp kendilerini geliştirmeyi seçmeleri gerekiyor." 

Erol Bulut, rezerv lig olmamasının genç oyuncular için büyük dejavantaj olduğuna da işaret etti.

 "Ferdi'ye Türkiye'yi seçmesi gerektiğini söyledim"

Erol Bulut, A Milli Futbol Takımı'nı seçmesi gündemde olan Ferdi Kadıoğlu ile konuştuğunu söyledi.

Hollanda'da büyüyen Ferdi ile net bir konuşma yaptığını dile getiren Bulut, "Ferdi'ye Türkiye'yi seçmesi gerektiğini söyledim. Doğru kararın Türk Milli Takımı'ndan yana olması gerektiğini söyledim. En doğru vereceği karar Türk Milli Takımı olur. Hem oynama hem de kariyeri açısından." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/100892/erol-buluttan-medyaya-bomba-aciklamalar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.