İlker Başbuğ hakkında hapis istemi

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmalarındaki açıklamaları nedeniyle başlatılan soruşturma tamamlandı. İddianamede Başbuğ'un 'kamu görevlilerine hakaret' suçlamasıyla 4 yıla kadar hapsi istendi.
Zeliha Demirci
|
17 Eylül 2021, Cuma - 15:56
İlker Başbuğ hakkında hapis istemi

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmalarındaki açıklamaları sonrası başlatılan soruşturma tamamlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İlker Başbuğ'un “kamu görevlilerine görevinden dolayı hakaret” suçundan cezalandırılması istemiyle dava açtı. İddianamede, Başbuğ'un dört yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Ne olmuştu?

İlker Başbuğ'un 2020 yılında bir televizyon programında yaptığı FETÖ'nün siyasi ayağına ilişkin değerlendirmeleri tepki toplamıştı. Askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan düzenlemeye dikkat çeken Başbuğ, kanun teklifinin FETÖ’nün direktifi ile hazırlandığını ileri sürmüş ve "Askerlerin sivil mahkemede yargılanmasının önünü açan o düzenlemede kimin imzası varsa siyasi ayak oradadır." demişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1009807/ilker-basbug-hakkinda-hapis-istemi

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.