Balerin Heykeli yeniden açıldı

Çankaya'da "Su Perilerinin Dansı" adıyla bilinen Balerin Heykeli yeniden açıldı.
Ankara Masası
|
18 Eylül 2021, Cumartesi - 10:26
Balerin Heykeli yeniden açıldı

Çankaya Belediyesi tarafından Kuğulu Kavşağı ve çevresinde yapılan yenileme çalışmalarına Şili Meydanı ve Parkı da eklendi. Çankaya Belediyesi tarafından sulama, aydınlatma, bitkisel revizyon ve çevre düzenlemeleri yapılarak yenilenen Başkentin simge alanlarından “Şili Meydanı ve Parkı” yeni yüzüyle Başkentlilerin hizmetine sunuldu.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya'nın simge olmuş, bellek noktası mekanlarını yenilemeye devam ettiklerini söyledi. Kuğulu Parkı ve Karum çevresini yeniden düzenlediklerini kaydeden Taşdelen, "Şili'nin milli gününde tepeden tırnağa yenilediğimiz meydan ve parkı hizmete açmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.  

"Dört dörtlük hale getirdik"

Çankaya'nın bütün büyükelçiliklere ev sahipliği yaptığını aktaran Taşdelen,"Sayın büyükelçi tam bir ay önce ziyaretime geldiğinde anıtı yenilemek istediklerini belirtti. Ben de kendisine sadece anıtı yenilemekle kalmayalım dedim. Orada eksik olan her şeyi tamamlayalım dedim. Büyükelçi bana bir ay var yetişir mi dedi. Ben de sayın büyükelçimize dedim ki, bir ay bize çok. Biz de hemen harekete geçerek buranın eksikliklerini giderip dört dörtlük hale getirdik. Emperyalizme karşı mücadele etmiş, ulusal Kurtuluş Savaşını vermiş, kendisine önder olarak Mustafa Kemal Atatürk’ü almış ülkelerin yüreğimizdeki yeri çok çok başkadır. Bu nedenle Latin Amerika ülkelerini çok seviyoruz. Bütün büyükelçilerimize Türk misafirperverliğiyle her zaman kapımızın ve gönlümüzün açık olduğunu belirtmek istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

"Büyük mutluluk duyuyoruz"

Törende konuşan Şili’nin Ankara Büyükelçisi Rodrigo Arcos da Ankara’daki başlıca sosyal hayat merkezlerinden Şili Meydanının yenilenmesi ve iyileştirilmesi için gerekli kaynak ve personeli seferber eden Çankaya Belediyesine ve özellikle Başkan Taşdelen’e teşekkür etti. Türkiye Şili ilişkilerinin 80. yılında böylesine güzel bir etkinlikte buluşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Arcos şunları söyledi:

"Bugün burada Şili Milli Günü münasebetiyle yapılan törende sizlerle ve Çankaya Belediye Başkanımızla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bulunduğumuz bu meydan 50 yıl önce halka açılmış ve sonrasında anıt eklenmiştir. Eylül ayı Şili ve Türkiye için milli değerlerin pekiştirildiği, Cumhuriyetin ve demokrasinin kahramanca savunulduğu özel bir aydır. Çok yakında başlayacak olan Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılı kutlama etkinliklerine Türkiye halkına olan dostluğumuzu göstermek üzere katılmaktan ve her konuda işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyacağız.” 

Tören sonunda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Şili’nin Ankara Büyükelçisi Rodrigo Arcos ve büyükelçiler anıtın açılışını yaptılar. 

"Su Perilerinin Dansı" adıyla bilinen Balerin Heykeli yeniden açıldı

Taşdelen, daha sonra bakım ve onarım çalışmaları Çankaya Belediyesince yürütülen, Cinnah Caddesi girişindeki "Su Perilerinin Dansı" adıyla bilinen heykeltıraş Metin Yurdanur'un imzasını taşıyan Balerin Heykeli'nin açılış törenine katıldı.

Taşdelen, burada yaptığı konuşmada, her zaman insan odaklı, kültür ve sanat öncelikli belediyecilik anlayışını hayata geçirmeye çalıştıklarını, bu nedenle Balerin Heykeli'ni Ankaralılarla yeniden buluşturmak için bir sene önce çalışmaya başlattıklarını söyledi.

Heykelin önündeki elektrik direkleri ve trafik lambalarını kaldırarak burayı meydan haline getirdiklerini aktaran Taşdelen, "Böyle güzel bir anıtı, baba mirasını tekrar Çankaya'ya kazandırmaktan dolayı çok mutluyum." dedi.

Heykeltıraş Yurdanur da Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in babası Doğan Taşdelen'in Ankara'ya kazandırdığı bu esere sahip çıktığını ve kısa bir süreç içinde onarım çalışmasını tamamladığını belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1010339/balerin-heykeli-yeniden-acildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.