Avustralya’da karantina karşıtı gösterilerde ortalık karıştı

Avustralya’da Kovid-19 yasaklarına karşı düzenlenen gösterilerde polis ile protestocular arasında arbede çıktı. Çok sayıda polis yaralanırken, Melbourne’de 235, Sidney’de 32 kişi gözaltına alındı.
IHA-20210918AW420797
|
18 Eylül 2021, Cumartesi - 14:59
Avustralya’da karantina karşıtı gösterilerde ortalık karıştı

Avustralya’da koronavirüsle mücadele kapsamında getirilen sokağa çıkma yasağı, halkı bir kez daha sokağa döktü. Başta Melbourne olmak üzere Sidney, Brisbane ve Perth kentinde düzenlenen gösterilerde ortalık savaş alanına döndü. 

Gösteriler öncesi Victoria eyaletine bağlı Melbourne’de, şehir merkezinin farklı noktalarına kontrol noktaları ve barikatlar kurulurken, toplu taşıma askıya alındı.

Ancak yüzlerce protestocu ara sokaklarda toplanarak yürüyüşe geçti.

Kalabalık grubu engellemek isteyen polis biber gazıyla müdahalede bulundu.

Geri çekilmeyen protestocuların polis barikatını aştığı anlar kameralara yansırken bazı polislerin yere düştüğü görüldü.

Olaylarda 6 polisin yaralandığı  235 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Gözaltına alınanlardan 193’ünün Kovid-19 kısıtlamalarını ihlalden, diğerlerinin ise polise saldırı, uyuşturucu ve silah suçları da dahil olmak üzere çeşitli gerekçelerle gözaltına alındığını belirtildi.

Melbourne’deki karantina karşıtı gösterilerle eş zamanlı olarak Sidney, Brisbane ve Perth gibi büyük şehirlerde de küçük çaplı protestolar gerçekleştirildi. Sidney’deki gösterilerde 20 kişi gözaltına alınırken, Brisbane ve Perth’teki gösteriler olaysız sona erdi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1010645/avustralyada-karantina-karsiti-gosterilerde-ortalik-karisti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.