Ali Hikmet Akıllı'dan Ali Erbaş atamasına tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Diyanet İşleri Başkanlığında Ali Erbaş'ın oturmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Ankara Masası
|
19 Eylül 2021, Pazar - 10:35
Ali Hikmet Akıllı'dan Ali Erbaş atamasına tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Cumhurbaşkanı kararıyla Diyanet İşleri Başkanlığına yeniden Ali Erbaş'ın atanmasına tepki gösterdi.

Akıllı, Ali Erbaş'ın Cumhuriyetin kurucu kadrolarına hakaret ettiğini belirterek "Diyanet İşleri, Cumhuriyetin bir kurumudur. Cumhuriyet kurumlarında Cumhuriyetin kurucu kadrolarına hakaret eden şahıslar oturması kabullenemez. Çok Yakın zamanda, Ali Erbaş’ın koltuğunda Kuvayi Milliyeye inanmış Rıfat Börekçi gibi bir din Adamı göreceksiniz." diye yazdı.

Ne olmuştu?

Diyanet İşleri Başkanlığına görev süresi dolan Prof. Dr. Ali Erbaş, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince görevine yeniden atanmıştı.

Erbaş, Twitter adresi üzerinden kararı paylaşarak, "Daha bir aşk ve heyecan ile
Yeniden Bismillah. Anayasamızın “toplumu din konusunda aydınlatma” görevini verdiği Diyanet İşleri Başkanlığının Başkanı olarak bu ulvî göreve bizi yeniden atama takdirinde bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1011292/ali-hikmet-akillidan-ali-erbas-atamasina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.