Mustafa Varank'tan Ünal Çeviköz'e tepki

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CHP'li Ünal Çeviköz'ün 'Mavi Vatan' hakkındaki açıklamalarına tepki gösterirken "Madem Yunanistan’ın tezlerini savunuyorsunuz gidin Yunanistan’da siyaset yapın" dedi.
Ankara Masası
|
19 Eylül 2021, Pazar - 16:56
Mustafa Varank'tan Ünal Çeviköz'e tepki

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Bilişim Vadisi’nde düzenlenen Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği’nin (SAHA İstanbul), 4. Olağan Genel Kurul Toplantısına katıldı.

 Törene Bakan Varank’ın yanı sıra, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcıları Hasan Büyükdede ve Mehmet Fatih Kacır, SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, il protokolü ve davetliler katıldı. 

"Biz aslında boşa çalışıyoruz demektir"

Bayraktar'ın yeniden göreve seçildiği genel kurulda söz alarak CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz'ün 'Mavi Vatan' hakkındaki açıklamalarını eleştiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Madem Yunanistan’ın tezlerini savunuyorsunuz gidin Yunanistan’da siyaset yapın" dedi.

Bakan Varank, sözlerine şöyle devam etti;

"Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir milletvekili var. Eski bir büyükelçi, monşer diyebiliriz. Şöyle bir cümle kullanmış, 'Mavi vatan, yayılmacılık demektir.' Bakınız eğer biz siyaseten hep birlikte mavi vatan anlayışının, kendi yerli ve milli projelerimizin arkasında durmazsak zaten başarıya ulaşma şansımız yok. Mavi vatan demek, hak ve menfaatlerimizin olduğu her bölgede varlığımızı sürdürmek demektir. Ve mavi vatan, bu ülkeye anasının ak sütü gibi helaldir. Eğer CHP Genel Başkanın baş danışmanı mavi vatan yayılmacılık diyorsa biz aslında boşa çalışıyoruz demektir. Buradan Sayın Kılıçdaroğlu’na seslenmek istiyorum. Ya bu kişiyi kulağından tuttuğunuz gibi partinizin dışına taşırsınız, ya da siyaset yapmak istiyorsanız, madem Yunanistan’ın tezlerini savunuyorsunuz gidin Yunanistan’da siyaset yapın."

Çeviköze ne demişti?

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz "Mavi Vatan'ın tarifine baktığınız bu aslında zaman egemenlik haklarının ötesinde alanı kapsayan ve bu şekilde egemenliğin daha geniş bir alana yayılmasını öngören bir kavram. Mavi Vatan diye bu 200 mile kadar uzanan alanı da kendi egemenlik alanınız olarak görürseniz, o zaman saldırgan ve yayılmacı bir algı yaratırsınız." ifadelerini kullanmıştı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1012078/mustafa-varanktan-unal-cevikoze-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.