Ankara Büyükşehir Belediyesi yeşil alanları çoğaltıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent'te yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor.
Ankara Masası
|
20 Eylül 2021, Pazartesi - 16:24
Ankara Büyükşehir Belediyesi yeşil alanları çoğaltıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkentlilerin yıllardır hasret kaldığı yeşil alanların sayısını her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Yıllardır AŞTİ’nin yanında atıl durumda olan 30 Ağustos Zafer Parkı ve Gazi Çiftliğine yakın mesafede bulunan Gazi Park ile Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı'nı çevre ve peyzaj düzenlemeleri ile yeniden canlandırarak halka açan Büyükşehir Belediyesi, yeşil alanların sayısını her geçen gün artırmayı amaçlıyor. Her iki parka bölgeden gelenlerin yanında, çevre ilçelerden gelenlerle de ziyaretçi akınına uğruyor. 

Gazi Park Başkentlileri hayran bırakıyor

Yaklaşık 62 bin metrekarelik alan içerisinde Nilüfer Göleti, spor sahaları, çocuk oyun alanları, evcil hayvan gezinti alanı, bisiklet yolu ve etkinlik çayırına kadar 7’den 70’e herkese hitap eden Gazi Park, Başkentlileri hayran bırakıyor. Gazi Park, açılışından itibaren son günlerde Başkentlilerin aileleriyle birlikte vakit geçirmeye başladığı ve Başkent’in gözde yeşil alanlarından biri haline gelmiş durumda.

Ankara'ya nefes oluyor    

Başkentliler'in en çok tercih ettiği yeşil alanların başında gelen 30 Ağustos Zafer  Parkı, 166 bin metrekarelik yeşil alanıyla buluşma noktası olmaya devam ediyor. Bisiklet yolunun yanı sıra yürüyüş ve koşu yoluyla vatandaşların ziyaret etmeyi tercih ettiği parkta, kendi bisikletiyle gelmeyenler için her yaş grubuna hitap eden bisiklet kiralama imkanı da sağlanıyor.  

Şehrin merkezinde ve kolay ulaşıma sahip oksijen deposu parka gelen Başkentliler, parkın Ankara’ya nefes olduğunu düşünüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen parklara vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken Mansur Yavaş'a da teşekkür etmeyi ihmal etmiyor.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1013234/ankara-buyuksehir-belediyesi-yesil-alanlari-cogaltiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (2)

Yorumunuz İletilmiştir.
ülküdaş
21 Eylül 2021, 08:59
pek yeşil alan kazandırmışa benzemiyor, sanki var olan ağaçların arasına beton yol dökmüş gibi.. algı yapmaya devam durmayın el birliğiyle kandırın ankaralıları..
dayı
21 Eylül 2021, 09:10
fotoğraflarda görülen ağaçları alabilecek ne teknik ekip ne de yürek var başgganda, onlar eski ağaçlar, gene başkasının emeğine çökmüşsünüz gibi.. yeni ağaçları boşverin siz eskiden alınan dikilen ağaçları niye alıp diktiniz diye uğraşın siz. eee ne demişler hiç bir şey yapamıyorsan öncekine bok atacaksın demişler, en güzel icraat bu.