ABD'deki Türkevi açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin New York şehrinde inşaa edilen Yeni Türkevi Binası açılışını gerçekleştirdi.
Ankara Masası
|
20 Eylül 2021, Pazartesi - 19:28
ABD'deki Türkevi açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 76. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere bulunduğu ABD'de Yeni Türkevi Binası Açılış Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

Türkiye, bu eserle birikimini, büyüklüğünü yansıttı. New York'ta muhteşem bir eseri tamamladık. Burası BM nezdindeki daimi temsilciliğimize ev sahibi yapacak. BM binasının tam karşısında böyle önemli bir eseri hayata geçirmemiz ayrı bir önem taşıyor.

"Adil ve kapsayıcı bir küresel düzeni savunuyoruz"

Küresel sorunların çözülmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz. Dünya 5'ten büyüktür diyerek daha adil ve kapsayıcı bir küresel düzeni savunuyoruz. Uluslararası alanda etkin rol üstlenerek daha adil bir sistem taahhüdünün hayata geçirilmesi için çaba harcıyoruz. Türkevi binamız, adalete ve barışa olan inancımızın da bir sembolüdür.

" Türkevi binamızın kapıları herkese açıktır"

Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023'e giden süreçte Türkevi binamız, uluslararası toplumdaki yerimizin de bir yansıması olacaktır. Türkevi binamızın kapıları herkese açıktır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1014340/abddeki-turkevi-acildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.