Mamak'ta tarıma büyük destek

Mamak Belediyesi tarafından inşa edilen 'Ata Tohumu Yetiştirme' projesi kapsamında ilk hasat gerçekleştirildi.
Ankara Masası
|
21 Eylül 2021, Salı - 09:29
Mamak'ta tarıma büyük destek

Mamak Belediyesi’nin Gökçeyurt Mahallesi’nde hayata geçirdiği Ekoköy Projesi’nde Türkiye’nin tüm bölgelerinden getirilen ata tohumlarından yetişmiş 82 çeşit sebzenin hasadı yapıldı. Tek tek özenle toplanan doğal sebzeler, Mamak Belediyesi Kadın Kooperatifi (Makkop) aracılığıyla domates kurusu, salça, ezme ve turşu yapılarak satışa sunulacak.

Ekoköy projesi ile istihdam ve üretim olanaklarını arttırarak, bölge ekonomisini canlandıracaklarını ifade eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, projenin kent içi tarım uygulamaları ve organik tarım kapsamında Türkiye'ye model olacağını belirtti. 

"Atılan her adımla ülkemiz yeşillenecek"

Organik tarıma büyük önem verdiklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ısrarla üzerinde durduğu “Türk Tarımını Güçlendirme” ve “Ata Tohumu Yetiştirme” projesi kapsamında,  bizler de ülkemizin tüm bölgelerinden getirdiğimiz ata tohumlarımızla yetiştirdiğimiz sebzelerimizin bugün hasadını yapıyoruz. Organik tarım geleceğimize yön verecek. Atılan her adımla ülkemiz yeşillenecek” ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1015438/mamakta-tarima-buyuk-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.