Ankara'nın dev projesi hız kesmeden devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 30 yıldır susuzlukla boğuşan Polatlı'nın kaderini değiştirecek projenin tamamlanması için yoğun mesai harcıyor. ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Polatlı'yı temiz, sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşturacak 107 kilometrelik projenin, 21 kilometrelik ana isale alanının tamamlandığını açıkladı.
Ankara Masası
|
21 Eylül 2021, Salı - 11:03
Ankara'nın dev projesi hız kesmeden devam ediyor

Türkiye’nin en büyük içme suyu arıtma tesisi olan ve Ankara’yı besleyen İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi ile Polatlı arasında 29 Ekim 2020’de yapımına başlanan ve 30 yıldır susuzlukla boğuşan ilçenin kaderini değiştirecek ana isale hattı yapımı hızla ilerliyor.

Teknik ekibiyle birlikte Yenimahalle İlçesi Batı Bulvarı yakınındaki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, "Şu an Yenimahalle ilçesi Batı Bulvarı ile Sincan ilçesi Poyraz Mahallesi olmak üzere 2 noktada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Batı Bulvarı’nda bulunan sanat yapısı (vantuz odası) ise yakın zamanda bitirildi. Polatlı ilçemizi kesintisiz ve sağlıklı suya kavuşturacak yaklaşık 107 kilometrelik ana isale hattının 21 kilometresi tamamlandı." dedi.

Proje 1,5 milyon Ankaralıya hizmet verecek

İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden başlayarak Temelli’den Polatlı’ya kadar uzanacak olan su iletim hattının sadece Polatlı halkına değil 1,5 milyon Ankaralıya hizmet vereceğini açıklayan Öztürk, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

"İvedik-Temelli-Polatlı Arası İçme Suyu İletim Hattı, Depo, Terfi İstasyonları ve Tesislerin Yapım İşi Projesi, oldukça büyük ve kapsamlı bir proje. Projemiz Etimesgut ilçesinin bir kısmı, Sincan Saray TOKİ bölgesi, Yenikent, Temelli, Anayurt Mahallesi, Anadolu OSB, Dökümcüler OSB, Başkent OSB ve Polatlı’nın tamamına hitap edecek. Proje ile yaklaşık 107 kilometre muhtelif çaplarda çelik iletim hattının yanı sıra 3 bin metreküp kapasiteli 1 su deposu, 500 metreküp kapasiteli 2 su deposu ve 1 terfi merkezi inşa edilecek.

Polatlılıları rahatlatacak projeyi tamamlamak için yoğun mesai harcadıklarını vurgulayan Öztürk, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Yenimahalle’deki İvedik İçme Suyu Arıtma Tesislerimizden suyu alarak Etimesgut, Sincan Temelli ve nihayetinde Polatlı’ya kadar tüm bölgelerin içme suyu ihtiyacını karşılayacak ana isale hattımızın çalışmaları devam ediyor. Yenimahalle Batı Bulvarı’nda çalışan ekiplerimiz çapı 2 bin 200’lük boruların montajını yapıyor. Yaklaşık 100 metre kadar yerimiz daha var montajı bekleyen. Aynı zamanda Temelli bölgesinde bulunan bir ekibimiz de daha düşük çaplı boruların montajı için çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarımız iyi gidiyor ve yaklaşık 1,5 milyon kişiye hizmet götürecek projemizin planlanan tarihte biteceğini düşünüyorum.'

http://www.ankaramasasi.com/haber/1015884/ankaranin-dev-projesi-hiz-kesmeden-devam-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.