Başkent'te Avrupa Hareketlilik Haftası kutlamaları sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Avrupa Türkiye Delegasyonunun iş birliğiyle düzenlenen “Avrupa Hareketlilik Haftası” Başkent’te çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Ankara Masası
|
21 Eylül 2021, Salı - 11:40
Başkent'te Avrupa Hareketlilik Haftası kutlamaları sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Türkiye Delegasyonunun katkılarıyla “Sürdürülebilir Ulaşım, Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik” temasıyla “Avrupa Hareketlilik Haftasını Başkent’te çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyor.

EGO Genel Müdürlüğü bu etkinlikler kapsamında Batıkent Bisiklet Kampüsü'nde öğrenci ve ailelerine yönelik “Bisiklet Sürüş Eğitimi” düzenledi. Teorik ve uygulamalı gerçekleştirilen “Bisiklet Sürüş Eğitimine, EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş ile Hollanda Büyükelçiliği Ticaret ve Ekonomi Müsteşarı Hellene Rekkers da katıldı. 

Sincan Yenikent İlköğretim Okulundan 25 öğrenci ve ailesinin katıldığı eğitimi yakından izleyen EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, çocuklara eğitim sertifikalarını takdim etti. 

"Bütün Ankaralıları bu etkinliklere davet ediyorum"

Açıklamalarda bulunan Nihat Alkaş ,"Bu yıl sürdürülebilir ulaşım, sağlıklı ve güvenli hareketlilik temasıyla tüm dünyada 45 ülkede 2 bin 374 kurum ve kuruluş tarafından kutlamalar yapılıyor. Biz de çocuklar ve ailelerine hem teorik hem de uygulamalı bisiklet sürüş eğitimi vermek istedik. Çocuklar için eğitim anlamlı ama annelerine bisiklet sürmeyi öğretmek de çok anlamlı bizim için. Avrupa Birliği Delegasyonundan ve Hollanda Büyükelçiliğinden müsteşarımızla birlikte bütün Ankaralıları bu etkinliklere davet ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Hollanda Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Helene Rekkers da öğrencilere ve ailelerine seslenerek, "Bisikletle ulaşımın ne kadar sağlıklı olduğunu özellikle kovid döneminde ne kadar tercih edilir olması gerektiği konusunda farkındalık yaratmak için çalışmalar yapıyoruz. Bisikletle seyahat ettiğiniz zaman arabada olduğu gibi park sorunu yaşamıyorsunuz. İsteğiniz zaman istediğiniz yere gidebiliyor ve alışveriş yapabiliyorsunuz. Hem sağlıklı bir yöntem hem de açık havada olmak tercih edilir bir ulaşım aracı" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1016144/baskentte-avrupa-hareketlilik-haftasi-kutlamalari-suruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.