Halil Hotaman'dan Cemal Emir'in sözlerine tepki

Ak Parti Etimesgut İlçe Başkanı Halil Hotaman, Cemal Emir'in "köklerini kazıyacağız" sözlerine "Yıldırmaya çalıştığı insanlar,kendi genel başkanları gibi 15 Temmuz gecesi tankı görünce sıvışan insanlar değil" diye yanıt verdi.
Ankara Masası
|
21 Eylül 2021, Salı - 18:29
Halil Hotaman'dan Cemal Emir'in sözlerine tepki

Ak Parti Etimesgut İlçe Başkanı Halil Hotaman, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Etimesgut İlçe Başkanı seçilen Cemal Emir'in kongre sonrası yaptığı açıklamaları Ankara Masası'na değerlendirdi.

Emir'in "Hepiniz Atatürk olacağız ve bu ceberrut adamı bu ülkenin başından atacağız. Bir daha gelmesinler diye onların kökünü kazıyacağız" ifadelerine tepki gösteren Hotaman "Arkadaşlarımızın geçmişte mensup oldukları zihniyet yeniden ortaya çıkmış. Yani bu açıklamalar arkadaşların siyaseti bir hizmet aracı olarak değil de bir kavga aracı gördüklerinin ispatı. Kendileri gibi olmayan, kendileri gibi düşünmeyen, herkesin  kökünü kazımakta ne kadar istekli olduklarının da aynı zamanda göstergesi." dedi.

"Herkesi kendileri gibi sanıyorlar"

Hotaman, karşılarında yılacak, korkacak, tırsacak bir kesimin olmadığını vurgulayarak sözlerine şöyle devem etti;

Ancak tabi anlamadıkları ya da idrak edemedikleri şey şu; tehdit etmeye çalıştığı, korkutmaya çalıştığı, yıldırmaya çalıştığı insanlar,kendi genel başkanları gibi 15 Temmuz gecesi tankı görünce sıvışan insanlar değil. Tankın karşısında çıplak elleriyle beraber bu ülkeyi, bu milleti ve Sayın Cumhurbaşkanımızı sahiplenip, kendi iradesine sahip çıkan, canı pahasına bu iradeye sahip çıkan insanlar. Maalesef kendileri  tabii sıvışıp  gitmeye alışık oldukları için herkesi kendileri gibi zannediyorlar. Ama karşılarında korkacak, kendilerinden yılacak, korkacak ,tırsacak bir seçmen kitlesi olmadığını biraz anlatmamız gerekiyor. Biz sayın başkanın bu hezeyan dolu ifadelerinden, daha da Sayın Cumhurbaşkanımıza hak vererek onu daha da çok sahiplenerek, bu davaya ne kadar daha hizmet etmemiz gerektiğini de motivasyonlu olarak  devam edeceğiz.

"Hezeyan dolu açıklamalar"

Etimesgut seçimlerinde Cemal Emir'in Fethi Yaşar'ın adayı olarak seçimi kazandığını belirten Hotaman "CHP içinde bir kargaşa var. Genel başkanın, genel merkezin adayına karşı, bir ilçe belediye başkanının desteklediği aday şu an kazandı. Fethi Yaşar’ın desteklediği ve kazandığı bir aday edasıyla konuşuyor şuan. 3 aday vardı biliyorsunuz. Biri eski görevden alınan ilçe başkanının desteklediği aday, biri genel merkezin, diğeri belediye başkanının adayı.Biraz tabi kendi içlerinde yaşadıkları bu kavgadan zaferle ayrılma edasıyla ne söylediğini bilmeden hezeyan dolu açıklamalar. Tabi orada kongre içerisinde aynı zamanda ilginç anlar var. Yaptıkları kongrede görevden aldıkları ilçe yönetimine görevden alma gerekçelerini, görevden alınan ilçe yönetimindeki bir kişi, kendi il başkanlarına yalan söylüyorsunuz diyor. ‘Gençlik Kolları, Kadın Kollarının görevden alınma  gerekçelerinin tamamı yalan beyanla yapıyorsunuz’ diye açıklama yapıyor. Dolayısıyla CHP'nin benimsediği herkese yalan söyleme alışkanlığı, aslında kendi seçmenine, kendi örgütüne de yalan söyleyerek devam etmeye çalıştırdıkları bir koltuk sevdası içerisinde oldukları anlaşılıyor, maalesef." diye konuştu.

"Hadsiz, densiz, yersiz siyaset dili"

CHP içinde parti içi güç çekişmesinin olduğunun altını çizen Hotaman " Şu anda ortaya çıkan şey şu, sayın Yenimahalle Belediye Başkanının desteklediği aday, genel merkezin desteklediği adayın  bileğini bükmüş. Dolayısıyla orada bir güç mücadelesinin olduğu da apaçık ortada. Tabii ki kendilerince kazanmış olan ilçe başkanları da bu sarhoşluk içerisinde. Yani genel başkanlarını belki de bertaraf etme sarhoşluğu içerisinde. Maalesef talihsiz ama aynı zamanda içlerinde gizledikleri zihniyeti de dışa vurur  bir açıklama yapıyor. Ama tabi hadsiz, densiz, yersiz ve siyaset dilinde bizim istemediğimiz açıklamalar. Yani biz siyaseti kavga aracı, gürültü aracı olarak görmüyoruz. Biz siyaseti vatandaşa hizmet aracı olarak görüyoruz.Ancak sayın başkanın böyle bir ifadesi var ki bu kavgayı Etimesgut’tan başlatacağız. Bu da herhalde bizde şöyle bir şey uyandırıyor. Demek ki CHP'li arkadaşlar seçimi ya da siyaseti bir kavga olarak görüp bu kavgayı da başlatmak için bir şekilde hazırlık yapıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Siyaset oylar sayıldıktan sonrasında biter"

Siyasette kimsenin kimseye kin beslememesi gerektiğini vurgulayan Hotaman şunları söyledi;

Yani siyaset dediğimiz şey bizim neznimizde şudur: Biz bize oy vermeyen insanların da taleplerini, isteklerini göz ardı edemeyiz. Etmememiz gerekir. Hiçbir siyasetçinin bunu yapmaması gerekir. Siyaset, seçim günü seçim sandığından atılan oylar çıktıktan, sayıldıktan sonrasında biter. Artık hizmet devridir. O zamana kadar siz her türlü siyasetinizi yapabilirsiniz, kendinizi iza edebilirsiniz, rakiplerinize  karşı kendi tezlerinizi ön plana sunabilirsiniz. Ancak kimseyi kin ve nefrete karşı birbirlerine düşürmeye çabalayamassınız.

Öyle bir siyaset anlayışı olmaz, olursa da bu siyaset anlayışı öyle görünüyor ki ancak CHP’de olur.  Bu son derece talihsiz, insanları maalesef tahrik edici, hem Cumhur İttifakı seçmenini hem de Millet İttifakı’na oy veren seçmeni, CHP'ye oy veren seçmenleri tahrik etmeye yönelik bir açıklama olarak düşünüyorum.

Disiplin süreci başlatılır mı?

Bu sözlerle ilgili CHP yönetimi tarafından bir disiplin süreci yürütülür mü sorusuna Hotaman, taciz ve tecavüz olaylarına sessiz kalan genel merkezden böyle bir umutlarının olmadığını söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1016962/halil-hotamandan-cemal-emirin-sozlerine-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.