Ankara Büyükşehir Belediyesinden Elazığ'a okul

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılında depremin vurduğu Elazığ'da okul yaptırmak için valiliğe bir yazı gönderdi.
Ankara Masası
|
22 Eylül 2021, Çarşamba - 19:03
Ankara Büyükşehir Belediyesinden Elazığ'a okul

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6,7 büyüklüğündeki depremde yıkıma uğrayan Elazığ için harekete geçti.

Başkan Mansur Yavaş'ın imzasıyla Elazığ Valiliğine bir yazı gönderilerek, uygun görülen bir noktaya okul yapma talebinde bulunuldu.

Gönderilen dilekçe şu ifadelere yer verildi;

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'da meydana gelen deprem ülkemizi ve milletimizi derinden etkilemişti. Yaşanılan deprem sonrası süreçte tüm kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımız güçlübvir dayanışma sergilemiştir. Bu dayanışma örneği ülkemizde yaşanan orman yangını ve sel felaketlerinde de aynı şekilde gösterilmiştir. 

Bu vesile ile Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Elazığ'da gerçekleşen depremin acısını tekrar paylaşıyor, birlikteliğimizi ve dayanışmamızı göstermek adına Ankara Büyükşehir Belediye Meclisimizin alacağı karar doğrultusunda Elazığ ilimizde uygun görülecek bir okul yaptırmak istiyoruz. 

Valiliğiniz tarafın uygun bulunması ve yer gösterilmesi halinde bir okulun yapımı Ankara Büyükşehir Belediyemiz tarafından en kısa sürede gerçekleştirilerek Milli Eğitim Bakanlığına teslim edilecektir. Gereğini bilgilerinize arz ederim

Ne olmuştu?

24 Ocak 2020'de saatler 20.55'i gösterdiğinde Elazığ, 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Merkez üssü Sivrice olan depremde 41 kişiyi hayatını kaybetmiş, binin üzerinde insan yaralanmıştı.

Türkiye'nin dört bir yanından ekiplerin katıldığı arama kurtarma çalışmalarında 45 kişi enkazdan sağ çıkarılmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1019745/ankara-buyuksehir-belediyesinden-elaziga-okul
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.