Mansur Yavaş'tan öğrencilere müjde!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent’e üniversite okumak için gelen öğrencilerin konaklama sorunu için harekete geçti. Sosyal medya hesapları üzerinden barınma sorunu yaşayan öğrencilere çağrı yapan Yavaş, “Barınma sıkıntısı çeken evlatlarımız için geçici konaklama imkanı sağlamaya başladık” notuyla öğrencilere geçici barınma imkanı sağladıklarını açıkladı.
Ankara Masası
|
23 Eylül 2021, Perşembe - 17:08
Mansur Yavaş'tan öğrencilere müjde!

Başkan Mansur Yavaş, öğrenci dostu uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Üniversite okumak için Ankara’ya gelen ancak kalacak yurt ve ev sorunu yaşayan öğrencilerin en temel hakkı olan barınma sorununu çözüme kavuşturmak için harekete geçen Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden öğrencilere önce şu çağrıda bulundu: "Yarınlarımızı bilimin ışığıyla aydınlatacak olan kıymetli evlatlarım, sizleri Ankara’mıza üniversite okumaya davet etmiştik. Bu esnada barınma sıkıntısı çeken evlatlarımız için geçici konaklama imkanı sağlamaya başladık. Şefkat Evlerimize, kiraladığımız yurt ve otele öğrencilerimizi yerleştirmeye başladık. Sizler hür fikirlerinizle geleceği inşa ederken daima yanınızda olacağım."

2 gün içinde 3 binden fazla başvuru yapıldı

Yavaş’ın çağrısının ardından barınma ihtiyacı için Büyükşehir Belediyesine sadece 2 gün içinde 3 binden fazla başvuru yapılırken, bu sayısının 2 binden fazlasının kız öğrenci olduğu belirlendi. Başkent’e gelen öğrenciler AŞTİ’de belediye ekipleri tarafından kurulan Danışma Masası'nda karşılanırken, burada öğrencilere Büyükşehir Belediyesinin onlar için sunduğu imkanlar ve Ankara’ya dair bilgilendirmeler yapılıyor.

EGO otobüsleri ile Ankara Büyükşehir Belediyesinin Konferans Salonu’na getirilerek misafir edilen öğrencilere, Başkan Yavaş’ın mektubu veriliyor. Başkent’te kalacakları geçici barınma evleri ve Ankara hakkında detaylı bilgiler sunulan öğrencilere üniversitelerine nasıl ulaşım sağlayacakları da anlatılıyor.

Kalacakları barınma noktalarına Büyükşehir Belediyesi tarafından yerleştirilen öğrencilere ayrıca içerisinde şampuan, diş fırçası gibi pek çok malzemenin yer aldığı hijyen ve ikram kiti hediye ediliyor. Üniversite öğrencileri kaldıkları merkezlerde sabah kahvaltısı ve akşam yemeği olmak üzere günde ücretsiz iki öğün yemek ve çamaşır yıkama hizmetinden de yararlanabilecek.

Yavaş, "Bize emanetsiniz"

Büyükşehir Belediyesinde bilgilendirilen öğrenciler aileleriyle birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür ziyaretinde bulundular.

Ziyarette veliler "Bize böyle bir imkan sağladığınız için size minnettarız" derken öğrenciler de "Gençler bu iyiliğinizi unutmayacak" sözleriyle düşüncelerini dile getirdiler. Öğrencilere ve ailelerine "Görevimiz" diye yanıt veren Yavaş, şöyle konuştu: "İnşallah hepiniz yerlerinize yerleşeceksiniz. Yedeklerde sıranız gelinceye kadar bize emanetsiniz. Her şeyiniz bize ait. Güvenli yurtlara yerleştireceğiz sizi. Arkadaşlarımız sizlere Ankara’daki öğrencilere tanıdığımız avantajları anlatacaklar. Görevli arkadaşlarımız sizinle ilgilenecekler. Acil bir ihtiyacınız olursa araç ya da sağlık gibi durumlarda da başvuracağınız numaralar sizlere verildi. Direkt o numaraları arayabilirsiniz. Eğitim hayatınız boyunca arkadaşlarımızla iletişim halinde olabilirsiniz. İhtiyaçlarınız için yanınızda olmaya çalışacağız. Bize emanet çocuklarınız. Hepinizi tebrik ediyorum, başarılar diliyorum."


http://www.ankaramasasi.com/haber/1021936/mansur-yavastan-ogrencilere-mujde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.