Ankara'da Rize Muhlama Günleri Festivali'ne yoğun ilgi

Başkentteki hamsi, muhlama, mısır unu ve laz böreği ile yöresel kıyafetlerin yanı sıra kemençe ve tulumun yer aldığı "4. Rize Muhlama Günleri Festivali" ikinci gününde yoğun ilgi görüyor.
Büşra Bayrak
|
24 Eylül 2021, Cuma - 17:38
Ankara'da Rize Muhlama Günleri Festivali'ne yoğun ilgi

Rizeliler Federasyonu tarafından Altınpark Anfa Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "4. Rize Muhlama Günleri Festivali"nde, Rizeli sanatçılardan Kaan Yıldırım, Yasemin Yıldız, Gökhan Birben, Lütfü Güner ve Murat Köse, sahne alacak.

Ankaralılar, "Haydee Muhlama Yemeye" sloganıyla düzenlenen festivalde, Rize balından tereyağına, hamsisinden lahana çorbasına, mısır unundan mısır ekmeğine birçok yöresel lezzetin yanı sıra Karadeniz'e özel birçok yerel kıyafet ve görsel şov görme imkanı buluyor.

Başkentte yaşayan Rizeliler, festivalde yer alan kemençe, tulum ve horon eşliğinde memleket hasreti gideriyor.

" Rize'nin kültürünü Ankara'mıza anlatmaya çalışıyoruz"

Etkinlik hakkında bilgi veren Ankara Rizeliler Derneği Başkanı İdris Kansızoğlu, federasyonun Ankara'nın 3 noktasında bulunan şubelerinde Rizeli hemşerilerinin derdine çare aradıklarını söyledi.

Her yıl Ankara'da Rize günleri düzenlediklerini belirten Kansızoğlu, "Ankaralı hemşerilerimizi muhlama yemeye davet ediyorum. Bu yıl Rize muhlama günleri önümüzdeki yıl hamsi günleri ondan sonra kara lahana günlerini düzenleyeceğiz. Rize'nin kültürünü Ankara'mıza anlatmaya çalışıyoruz. " diye konuştu.

"Yöresel ürünler stantlarda yerini aldı"

Organizasyon sorumlusu Abdülhamit Kalkan da ziyaretçilerin etkinlikte sağlık bir şekilde keyifli vakit geçirmeleri için hazırlıklarını Kovid-19 tedbirleri kapsamında tamamladıklarını vurguladı.
Karadeniz yöresine ait diğer ürünlerinde etkinlikte yerini aldığını aktaran Kalkan, "Mısır unundan buğday çekme makinesine kadar var. Vatandaşlar, buradan aldıkları peynir ve tereyağı ile evinde organik muhlama yapabilirler. Trabzon ekmeği, fındık, Anzer balı gibi bölgeye ait bütün yöresel ürünler stantlarda yerini aldı. Her gün halk oyunlarımız ziyaretçileri karşılayacak, sanatçılarımızda sahnede konserlerini verecek."

Festival, 26 Eylül Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1022974/ankarada-rize-muhlama-gunleri-festivaline-yogun-ilgi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.