Yeni sosyal medya sistemi kurulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıklıkla dile getirdiği sosyal medya düzenlemesinin 1 Ekim'de Ak Parti tarafından Meclis'e getirileceği öğrenildi.
Ankara Masası
|
26 Eylül 2021, Pazar - 09:04
Yeni sosyal medya sistemi kurulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla sokağa inen Ak Parti milletvekilleri sosyal medya düzenlemesi için veri topladı.

İnsanların dertlerini dinleyen vekiller, 1 Ekim'de TBMM'ye düzenlemeye ilişkin maddeler içeren teklifi sunmaya hazırlanıyor.

Yeni sosyal medya sistemi kurulacak

Sabah'ın haberine göre milletvekillerinin en önemli tespitleri arasında muhalefetin sosyal medya aracılığı ile başlattığı karalama kampanyaları ve yalan haberler oldu. 

Bunun için de "Biz de bu yalan ve iftiralara yanıt vermekte gecikiyoruz. İnsanlar en uçuk şeylere bile inanabiliyor. Hızla yalanları ortaya çıkartıp büyümesini önleyecek bir sistem kurmalıyız" önerisi gündeme getirildi. AK Parti'nin bu noktada daha hassas olacağı, yalan haberler in çok büyümeden hemen yanıtlanacağı bir sosyal medya sistemi kuracağı öğrenildi.

Uzun bir süredir gündemde olan sosyal medya düzenlemesi için TBMM açılır açılmaz harekete geçilecek. Beklenen düzenlemede bireysel hak ve özgürlükler korunacak. Sosyal medya ile ilgili geçen yıl ilk adım atılmış, sosyal medya sağlayıcılarına Türkiye'de temsilcilik açma zorunluluğu getirilmişti.

Gençlere yönelik mesaj vermişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya yasasıyla ilgili olarak "Bizim sosyal medyayla ilgili attığımız adım gençliğimizi çok daha huzurlu, rahat hale getirmek ve bundan sonraki süreçte kendisini tamamıyla derslerine vermesini sağlamak" ifadelerini kullanmıştı

http://www.ankaramasasi.com/haber/1024708/yeni-sosyal-medya-sistemi-kurulacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.