Turgut Altınok: Ata tohumlarımızın peşindeyiz

Keçiören Belediyesi tarafından Bağlum’daki 19 dönümlük alana kurulan bostana düzenlenen gezide, Tohumluk Sosyal Yardımlaşma Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı üyeleriyle birlikte ata tohumundan üretilen mahsuller hasat edildi.
Samet Dirican
|
27 Eylül 2021, Pazartesi - 09:15
Turgut Altınok: Ata tohumlarımızın peşindeyiz

Tarımsal üretimin önemine ve ata tohumunun yaygınlaştırılmasına dikkat çekmek için düzenlenen bostan gezisine Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Tohumluk Sosyal Yardımlaşma Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Pınar Ayhan ve vakıf üyeleri katıldı. Etkinlikte bostan alanına kurulan sahnede Keçiören’in genç yıldızları konser vererek katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Ata tohumlarımızın peşindeyiz

Hasat öncesinde katılımcılara hitaben konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, 'Bu bostanın yanı sıra üzüm bağı, meyve, lavanta, kekik ve gül bahçemiz de var. Geçmişte bize ata tohumlarımızı kötülediler. Köyden kente göç ile birlikte doğal ata tohumlarımızı kaybettik. Şimdi raf ömrü uzun hibrit tohumlar tercih ediliyor. Ama biz ata tohumlarımızın peşindeyiz. Bostanımızda yetiştirdiğimiz tüm sebzelerimiz ata tohumundan üretilmiştir. Tattığınızda lezzetinden de anlaşılıyor' dedi.

Fideleri seramızda yetiştirdik

Başkan Altınok ata tohumundan üretilen fidelerin belediyeye ait seralarda yetiştirildiğine de dikkat çekerek şunları söyledi:

'Bir de akıllı seramız var. Birçok belediye bu tesisimizi örnek alıyor. Bostanımızdaki tüm sebze ve meyvelerimizin fidesini seramızda ürettik. İlçemizde 4 köyümüz var. Köylerimize ücretsiz sebze fidesi dağıttık. Şu anda bu köylerimiz sebze ve meyvecilik yapıyor. Aynı zamanda köylerimizin yollarını da yaptık, kimsenin ayağı çamura değmedi. Bu sayede köye dönüş arttı. Fidelerimizden Ankara’mızın birçok noktasına ücretsiz verebiliriz.

Üretimi yaygınlaştırmak için her türlü desteği sağlamaya hazırız. Sağlıklı yaşam Türkiye'nin her yerine dağılsın. Aynı zamanda köylülerimize ücretsiz siyez buğday dağıttık ve köylerimize tandır damı yaptık. Bu buğdaylardan elde ettiğimiz unla üretilen ekmeğin lezzeti ise hiçbir şeyde yok. Tarımsal üretim çalışmalarımız ülkemize, geleceğimize, çocuklarımıza olan borcumuzdur. Onlara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için, yıkılan kaybolan değerlerimizi bulacağız ve yaşatmaya devam edeceğiz. Seneye de üzüm bağımızda Hasandede üzümlerimizi hasat ederek dünyanın en lezzetli üzümlerini toplayacağız.'

http://www.ankaramasasi.com/haber/1025398/turgut-altinok-ata-tohumlarimizin-pesindeyiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.