İbrahim Kalın'dan dikkat çeken Ermenistan açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ermenistan'la normalleşmeye sıcak bakıyoruz" dedi.
Ankara Masası
|
28 Eylül 2021, Salı - 22:24
İbrahim Kalın'dan dikkat çeken Ermenistan açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Ermenistan'dan gelen normalleşme mesajlarını değerlendiren Kalın "  Biz prensipte Ermenistan'la normalleşmeye sıcak bakıyoruz. Karabağ meselesinde çözülmesi gereken konular var. Ateşkes imzalandı ama barış anlaşması yapılmadı. Bunun şartları konuşulacak, iki taraf onay verecek. Bu süreç devam ediyor. Ermenistan sadece bir Ermenistan'dan ibaret değil. Başka bir sürü unsurlar var. Fakat bu anlaşma Ermenistan'ın da lehine olur." diye konuştu.

Kalın sözlerine şöyle devam etti;

Bakın Ermenistan fakir bir ülke. Azerbaycan, Türkiye ekonomileri var. Bundan faydalanabilir. Bizim Ermenilerle bir sorunumuz yok. Bu savaşın sona ermesi gerekiyordu ve son buldu. Bunlar eğer doğru bir çerçeveye oturulursa çözülmeyecek konular değil.

"Haklı olarak elde edilmiş bir zafer var"

Karabağ zaferinin kolay kazanılmadığını belirten Kalın "44 günlük mücadeleden sonra bu zaferi tebrik ediyorum. Aynı zamanda bölge içinde önemli bir kazanım. En son geçen sene bu hadiseler başlamadan önce Ermenistan'ın saldırgan tutumu sonrası olaylar buraya geldi. Bu süreç zarfında Azerbaycan hep sorumlu hareket etti. Hiç saldırgan tutum sergilemedi. Haklı olarak elde edilmiş bir zafer var. Türkiye'nin katkısı, işbirliği aslında bizim Azerbaycan'la olan özel işbirliğimizin tezahürü. Dakika dakika o zafer takip edildi. Kolay kazanılmadı, birçok şehit verildi. İşgale uğrayan topraklarda çok yoğun bir inşa faaliyeti devam ediyor. 1 yıl önce Suşa, Fuzuli neredeydi? Oradaki havalimanı bitmek üzere, açılışı yapılacak. Tekrardan uçaklar havalanacak. 30 yıldır metruk şekilde kullanılmayan yerlerin harabe hallerini gördük. Tekrar şehirler, kasabalar ayağa kalkmaya başladı. Orada yeniden ekonomik sistemin kurulması gibi konular tabii ki zaman alacak. Aliyev burayla bizzat ilgileniyor."ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1029375/ibrahim-kalindan-dikkat-ceken-ermenistan-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.