Elmadağ Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsü, ‘Mutlu Çocuklar Festivali’ne ev sahipliği yaptı

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde bulunan Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsü’nde 54 atölye ve Mutlu Çocuklar Festivali’nin açılışı yapıldı.
Büşra Bayrak
|
29 Eylül 2021, Çarşamba - 15:44
Elmadağ Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsü, ‘Mutlu Çocuklar Festivali’ne ev sahipliği yaptı

Elmadağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Mutlu Çocuklar Festivali’ ve 54 atölyenin toplu açılış töreni, Hasanoğlan Atatürk Fen Lisesi Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşti. 2 yıl içerisinde ilçe genelinde 36 okulda oluşturulan 54 atölye çocuklar ile buluştu. Bu atölyelerin 21 tanesi iş adamları, sanayi kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarını desteğiyle açıldı.

1941 yılında inşa edilen Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsü’nde Sahne Sanatları, Akıl ve Zeka Oyunları, Sanat, Spor, Bilim/Robotik, Masal ve Oyun Atölyesi, Mutfak Sanatları, Hayat Boyu, Meslek Liseleri Üretim Atölyeleri gibi birçok atölyenin bulunduğu alanı yaklaşık 5 bin çocuğun ziyaret etmesi bekleniyor.

" Öğrencilerimiz bu süre zarfında robotik kodlamayı öğrendiler"

Okullarında bir süredir robotik kodlama eğitiminin verildiğini belirten Namık Kemal Ortaokulu Müdür Yardımcısı Güngör Küçükkaraaslan, “Öğrencilerimiz bu süre zarfında robotik kodlamayı öğrendiler. Robotik kodlama ürünlerini de şu anda
sergiliyorlar. Bu etkinlik faydalı özellikle çocuklarımız için. İlham verici olarak buluyorum. Çocuklarımızın geleceğe ait düşüncelerini geliştirmesi açısından, bilgisayar ve robotik kodlamayı öğrenmesi açısından çok önemli bir proje bu. Onun için çok faydalı buluyorum” diye konuştu.

" Umarım her yıl devamı olur"

Görsel Sanatlar Öğretmeni Deniz Doğrukartal ise, “Atölyede yapmış olduğum bir espriyi çocukların anlamaması üzerine Yeşilçam yıldızlarını tanımadıklarını fark ettim. Bir farkındalık oluşturmak adına Yeşilçam yıldızlarıyla ilgili bir sergi hazırladık. Çocuklar filmleri de seyrettiler, replikleri de öğrenmiş oldular böylelikle. Atölye çalışmalarının hepsi başarılı. Umarım her yıl devamı olur” diye konuştu.

Düzenlenen açılış törenine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Elmadağ Kaymakamı Alper Tanrısever, Elmadağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytaç Özel, Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, Saadet Partisi Elmadağ İlçe Başkanı Mevlüt Demir de katıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1030378/elmadag-hasanoglan-yuksek-koy-enstitusu-mutlu-cocuklar-festivaline-ev-sahipligi-yapti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.