ATO Başkanı Baran'dan Getir'e KOBİ'lere destek çağrısı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, mobil teknoloji, perakende ve lojistik hizmetlerini bir arada yürüterek uygulama üzerinden gıda ve ihtiyaç malzemeleri satışı yapan Getir'in, Ankara'da satışa sunduğu ürünleri Ankara'da bulunan KOBİ'lerden temin etmesi gerektiğini söyledi.
Büşra Bayrak
|
01 Ekim 2021, Cuma - 16:29
ATO Başkanı Baran'dan Getir'e KOBİ'lere destek çağrısı

Aldığı yabancı yatırımlarla Türkiye’nin ikinci Unicorn’u unvanını alan Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Fatih İnanılır, Departman Müdürleri Bora Tanrıverdi ve İbrahim İdiç ile ATO Başkanı Baran’ı makamında ziyaret etti.

Getir’in kuruluşundan bu yana büyüme sürecini ve çalışma yöntemi hakkında bilgi veren İnanılır, 460 depo ile hizmet veren Getir’in Türkiye geneline hizmet verme hedefi bulunduğunu kaydetti.

" 7,5 milyar dolarlık bir değerleme rakamına ulaştı"

Bu yıl İngiltere, Hollanda, Almanya ve Fransa’da hizmete başlayan Getir’in satın alma yoluyla İspanya, Portekiz ve İtalya pazarına girdiğini bildiren İnanılır, Getir’in yılsonuna doğru Amerika Birleşik Devletleri’nde de faaliyetlerine başlayacağını aktardı.

Getir’in mobil teknoloji, perakende ve lojistik bilgiyi bir araya getiren bir şirket olduğunu anlatan İnanılır, “Getir, aldığı yatırımlarla 7,5 milyar dolarlık bir değerleme rakamına ulaştı. Yatırımcılar tamamen teknoloji ve fikre yatırım yapıyor” dedi.

ATO Başkanı Baran da konuşmasında Getir’in kısa sürede ulaştığı başarılarla Türkiye’nin gururu haline geldiğini söyledi. Getir ve benzeri uygulamaların konvansiyonel ticaret yapan işletmelerin iş hacimlerini etkilediğinin altını çizen Baran, “Teknolojinin gelişmesi ile hayatımıza giren bu yeni uygulama ve yaşam şekilleri nedeniyle geleneksel ticaret yürüten üyelerimiz olumsuz etkileniyor. Ancak gelinen bu aşamadan geri dönüş söz konusu olamaz. Bu yüzden biz de üyelerimizi yeni gelişmelere uygun şekilde eğitmeye ve destekleme devam ediyoruz” diye konuştu.

" Getir Ankara'da ürün teminlerini ATO üyelerinden yaparak katkıda bulunsun"

Kendine ait depolarla faaliyet yürüten Getir'in tedarik zinciri hakkında bilgi alan Baran, ürün tedarikinin hizmet verilen illerde ve o ilin işletmelerince yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Baran, "Mevcut ticari iklimde, KOBİ olarak nitelediğimiz küçük ve orta boy işletmelerin varlıklarını sürdürmesi için Getir'in hizmet verdiği illerde tedariklerini gerçekleştirmesi çok önemli. Getir Ankara'da ürün teminlerini ATO üyelerinden yaparak, ticaret hacimlerini dengelenmesine katkıda bulunsun" dedi.

İnanılır’ın ziyaretinde ATO Başkanı Baran’a, ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay, ATO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi M. Ülkü Karakuş, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Halil İlik ve Mehmet Fatih Çetinkaya eşlik etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1033776/ato-baskani-barandan-getire-kobilere-destek-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.