Çankaya'da sanat sezonu başladı

Çankaya Belediyesi, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sergilenen "Atatürk: İz Bırakan İlkler Dev Portreler Sergisi" ile sanat sezonunu açtı.
Ankara Masası
|
02 Ekim 2021, Cumartesi - 12:03
Çankaya'da sanat sezonu başladı

Çankaya Belediyesi, Ergün Başar'ın kendine özgü tekniğiyle yaptığı "Atatürk: İz Bırakan İlkler Dev Portreler Sergisi" Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Çankayalılarla buluştu.

Sergiyi sanatçı Başar ile gezerek bilgi alan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen tarihe iz bırakmış, ülkemizi dünyada başarıyla tanıtmış insanlar ve Atatürk portrelerinin çok etkileyici olduğunu, bu çalışmalardan biri olan Nazım Hikmet portresinin de Nazım Hikmet Çankaya Evi’nde yer almasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Çok sayıda dev Atatürk portresinin yer aldığı sergide çalışma alanında ilkleri gerçekleştiren, bu toprağın yetiştirdiği insanlar da var. Tıbbiyeli Hikmet’ten Uğur Mumcu’ya, Namık Kemal’den Mehmet Akif’e, Elmalılı Hamdi Yazır’dan Hasan Ali Yücel’e yapıtlarıyla, tavırlarıyla tarihe iz bırakmış insanların portreleri bulunuyor.

Yaşamını çalışmalarına adamış, Türkiye’nin adını dünyaya başarılarıyla duyurmuş insanlarımızdan Fazıl Say, Nermin Abadan Unat, Aziz Sancar, Muazzez İlmiye Çığ gibi isimlerin portrelerinin de yer aldığı sergi, 11 Kasım’a dek Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde görülebilir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1034681/cankayada-sanat-sezonu-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.