Ankara’da hayvancılık hız kesmedi

Büşra Bayrak
|
04 Mayıs 2020, Pazartesi - 16:34
Ankara’da hayvancılık hız kesmedi

Şap kampanyasında hayvan varlığının tamamı aşılanmış olacak.

Korona virüs salgınına rağmen Ankara yöresinde tarım ve hayvancılık hız kesmedi.

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, Polatlı ilçesinde  aşılama ve küpeleme işlemlerini yerinde takip etti. Denetimlerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bülent Korkmaz, ilkbahar şap ve LCD kampanyasının yeni başladığını hatırlattı. Korkmaz, “Bu süreçte veteriner hekimlerimize gerekli koruyucu malzemelerle destekledik ve kampanya devam etti. Kampanyanın son günlerine yaklaşıyoruz ve korona virüse rağmen sahada büyük bir mücadeleyle gerekli aşılama çalışmaları yapıldı” dedi.

ANKARA’DA ŞAP KAMPANYASINDA YÜZDE 90 CİVARINDA AŞILAMA YAPILDI”

Ankara’da şap kampanyasında yüzde 90 civarında aşılama yapıldığını aktaran Korkmaz, LCD kampanyasında da yüzde 85 civarında aşılama gerçekleştirildiğini belirtti. Bu 2 hastalığın aşılama yapılmadığında  et ve sütte yüzde 30-40 kayba yol açabildiğine işaret eden Korkmaz, “Hatta bazı hayvanlarda ölüme bile yol açan tehlikeli bir hastalıktır. Zor koşullara rağmen veteriner hekimlerimiz köyleri, işletmeleri tek tek gezerek aşılama yaptılar” diye konuştu. Korkmaz, önümüzdeki günlerde de kalan işletmelerde de aşılama yapılarak ilkbahar şap kampanyasında yüzde 100 hedefine ulaşacaklarını söyledi. Bülent Korkmaz, hayvan varlığı ve et üretimi açısından herhangi bir sıkıntı olmadığını ifade etti.

“KÜPELER ÜCRETSİZ BİR ŞEKİLDE UYGULANMAKTADIR”

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, hayvanların kayıt altına alınmasını da önemsediklerini belirterek ücretli olarak yapılan küpelemenin geçen ay Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin talimatıyla ücretsiz şekilde uygulandığını vurguladı.

“BUĞDAYA ARPAYA SON YAĞIŞLAR OLUMLU BİR ŞEKİLDE YANSIDI” Son yağışların Ankaralı çiftçinin yüzünü güldürdüğüne de  işaret eden Korkmaz ,”Buğdaya arpaya son yağışlar olumlu bir şekilde yansıdı. Burada verimin artırılması yönünde veteriner hekimlerimiz, ziraat mühendislerimiz köylerde çalışmalara devam ediyorlar. Yine hayvancılık işletmelerinde buzağı ölümlerinin azaltılması noktasında ultrasonla takip işlemlerimiz devam ediyor’’ şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/10359/ankarada-hayvancilik-hiz-kesmedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.