Etimesgut'ta çiftçiye büyük destek

Etimesgut Belediyesi, Çiftçilere Destek programı kapsamında 15 bin kilogram yerli buğday tohumu, 17 bin kilogram yerli arpa tohumu, 15 bin kilogram da gübre desteği verdi.
Ankara Masası
|
03 Ekim 2021, Pazar - 12:54
Etimesgut'ta çiftçiye büyük destek

Etimesgut Belediyesi, çiftçilere tarım aleti desteğinin ardından tohumluk ve gübre desteği de sağladı. Tohumluk arpa ve buğdaylar ekim öncesinde çiftçilere dağıtılmaya başladı. Destek kapsamında 15 bin kilogram yerli buğday tohumu, 17 bin kilogram yerli arpa tohumu, 15 bin kilogram da gübre desteği verildi.

Desteklerden Etimesgut'ta ikamet eden ve ilçe sınırları içerisinde çiftçilik yapanlar yararlandı. Ballı kuyumcu Mahallesi'ndeki dağıtımlar belediye personeli tarafından gerçekleştirildi. Kamyonlarla mahalleye ulaştırılan tohumluk ve gübreler çiftçilerin traktörlerine yüklendi. Çiftçiler, ekim zamanında yapılan tohum desteğinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'e teşekkür ettiler.

Çiftçimizin yanındayız 

Pandemi sürecinden olumsuz etkilenen esnafa 1.200'TL'lik nakdi yardım yaptıklarını hatırlatan Demirel, "İlçemizdeki çiftçilerimizin kullanımı için daha önce ilaçlama makinesi helezon pulluk kazayağı ve biçme makinesi desteği sağlamış, bu tarım aletlerini protokol gereği Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Sincan Ziraat Odası Başkanlığına teslim etmiştik. Şimdi de çiftçilerimizin önemli bir gideri olan tohumluk ve gübre desteği sağlıyoruz. Meclisimizden kararımızı alıp gerekli duyularımızı yaptık başvurularımızı tamamladık. Başvuruları olumlu değerlendirilen çiftçilerimize de desteklerimize başladık. Tüm çiftçilerimize hayırlı, bereketli bir ekim dönemi ve hasat geçirmeleri diliyorum" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1036808/etimesgutta-ciftciye-buyuk-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.