Uğur Şahin'den tedirgin eden açıklama

BioNTech'in kurucu ortaklarından ve aynı zamanda şirketin CEO'su olan Uğur Şahin, koronavirüsün mutasyona uğradığını gelecek yıl yeni bir formüle ihtiyaç duyulacağını söyledi.
Ankara Masası
|
03 Ekim 2021, Pazar - 15:25
Uğur Şahin'den tedirgin eden açıklama

BioNTech'in kurucu ortaklarından ve aynı zamanda şirketin CEO'su olan Uğur Şahin, koronavirüs aşısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İngiltere'nin saygın gazetelerinden Financial Times'ın muhabirlerinden Erika Solomon ve Nikou Asgari'ye konuşan Şahin, "Gelecek yılın ortalarına doğru Covid-19 aşısının formülünün değişmesi gerekecek gibi görünüyor çünkü virüs mutasyona uğruyor. Bu yıl yeni bir aşı geliştirmeye gerek yoktu. Fakat gelecek yılın ortalarına doğru çok daha farklı bir durum olacak" dedi.

Şahin, delta varyantının daha yaygın olduğunu ancak aşının etkinliğini etkilemediğini belirtti.

Aşı etkinliği azalacak

Üçüncü doz destekleyici aşıların ana varyantları kontrol altına alabileceğini de dile getiren Şahin, buna karşılık koronavirüsün yeni mutasyonlara uğrayacağını ve aşıların etkisini azaltabileceğini söyledi.

"Evrim henüz başladı"

Virüsün evrim sürecine daha girmediğini belirten Şahin, "Virüs kalacak ve virüs daha da çok adapte olacak. Değişikliğe uğrayacak yeni nesil virüslerin, şu ankinden daha kolay yönetilebilir olacağını öngörmüyoruz. Bu devam eden bir evrim ve evrim henüz başladı" dedi.

"Üçüncü doz yapılacak"

Şahin 2022'deki aşı programını da Financial Times ile paylaştı. Şahin, "Hali hazırda aşı olanlar için üçüncü doz aşı yapılacak ve aynı zamanda aşıya erişimi olmayanlara aşı temini sağlanacak" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1037312/ugur-sahinden-tedirgin-eden-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.