Ankara halinde balık fiyatları yüz güldürüyor

Ankara'nın merkezi alışveriş noktalarından Ulus Hali'deki balık fiyatlarının İstanbul'a göre ucuz olması dikkatlerden kaçmıyor. Hal esnafı "Balığın tazesi de ucuzu da Ankara'da yenilir" iddiasında bulundu.
Ankara Masası
|
04 Ekim 2021, Pazartesi - 18:18
Ankara halinde balık fiyatları yüz güldürüyor

Balık sezonunun 1 Eylül itibarıyla başlamasıyla Ankara Ulus Hali'ne taze balıklar gelmeye başladı. Denizi olmayan Ankara'da balık fiyatlarının birçok ile göre ucuz olması ise vatandaşı memnun ediyor.

Marmara Denizi'nin ortasından geçtiği İstanbul'da hamsinin kilosu 45-50 lira iken, Ankara'da 25-30 TL arasında alıcı buluyor.

"Ankara’da deniz olmadığı için balık ucuz"

Hal esnafından Nevzat Öztürk, Ankara’da balığın ucuz olmasının deniz olmadığından kaynaklandığını belirterek, "Burada deniz olmadığı için ucuz. Orada bir de ton balığı satıyorlar. Sardalya hamsi de satıyorlar biz gerçeğini satıyoruz diye ucuz. Burada deniz olmadığı için ucuz, Ankara’da her şey ucuz. Hamsi şu anda 30 TL, İstanbul’da 50 TL" dedi.

"Denizden direk Ankara'ya"

35 yıldır balıkçılık yapan Şaban Akbaş da "Balık denizden direk Ankara Ulus Hali’ne geliyor. Burada hamsi 30 TL orada 50 TL. Balık her zaman deniz kenarında pahalı olur. Burası toptan dağıtım yeri. Bu sene palamut yok istavrit çok. Bu yüzden istavrit çok ucuz. Bütün balıklar ucuz balıklar pahalı değil" ifadelerini kullandı.

"Hamsinin fiyatı düşer"

Merkezi konumda olduğu için en kaliteli balıkların Ankara'ya geldiğini belirten Mahir Kaya, "İlk taze balık yıllardır Ankara’ya gelir. Ankara her yere yakın olduğu için en güzel en kaliteli balık Ankara’ya gelir. Denizde balık çok çıktığı sürece balık fiyatları düşer. İstavrit bu sene bol şu an 10 TL. Hamsi az geliyor ama havalar soğudukça hamsinin fiyatları düşer. Ankara’da satışlar gayet iyi. Geçen sene pandemi dolayısıyla vatandaşlar balık yiyemedi. Geçen sene balıklar pahalıydı. Vatandaş ucuza balık yiyecek" diye konuştu.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1038744/ankara-halinde-balik-fiyatlari-yuz-gulduruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.