Ankaralılar Uğur Kavas'ın eserleriyle buluşuyor

Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezinde, Uğur Kavas'ın "Ankara’dan Sahneler" sergisi sanatseverlere açıldı.
Ankara Masası
|
05 Ekim 2021, Salı - 11:51
Ankaralılar Uğur Kavas'ın eserleriyle buluşuyor

Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi bir Ankara sergisine daha ev sahipliği yapıyor. Ankara araştırmacısı, fotoğraf sanatçısı Uğur Kavas’ın uzun yıllardır Ankara'nın sinema tarihi üzerine yaptığı çalışmaları önce kitap ardından sergiye dönüştü. Ankara’da çekilen filmlerin, belgesellerin orijinal afiş ve set fotoğraflarının yer aldığı sergi bir döneme ışık tutuyor. 

Sergi açılışında Ankara’ya dair çok fazla veri ve kaynağın sahiplenilmeyi beklediğini söyleyen Sanatçı Uğur Kavas, genç araştırmacılara çok iş düştüğünü belirtti. Başkent tarihi üzerine çalışan araştırmacıları ve fotoğraf sanatçılarını bir araya getiren sergide, Ankara sinemalarına dair bilgi ve belgeler 18 Ekim tarihine kadar görülebilecek.

Uğur Kavas Kimdir? 

Ankara'da 1954 yılında doğan Uğur Kavas, yaşamının bir döneminde Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu dansçısı, öğreticisi ve yöneticisi olarak Türkiye’yi temsil eden ekibin içinde yer aldı.

Çankaya Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünde foto muhabir olarak görev yaptı. 1970’lerden itibaren Ankara ile ilgili yayın, efemera, fotoğraf toplayıp kent mimarisi üzerine araştırmalar yapan Uğur Kavas, çok sayıda sergi ve kitaba imza attı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1041114/ankaralilar-ugur-kavasin-eserleriyle-bulusuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.