Devlet Bahçeli'den Kürt sorunu açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Kürt sorunu söylemi üzerinden muhalefete yüklenen Bahçeli 'Türkiye'de Kürt sorunu yoktur Kürt kardeşlerimizi sorun olarak gören CHP vardır, ipsiz İP vardır, HDP vardır.' dedi.
Samet Dirican
|
05 Ekim 2021, Salı - 12:13
Devlet Bahçeli'den Kürt sorunu açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında 'Türkiye'de Kürt sorunu var' diyen muhalefete yüklendi. Kürt sorununu tartışmanın devleti tartışmaya açmak demek olduğunu belirten Bahçeli, 'Bu ülkede Kürt sorunu var diyenler aynaya baktıklarında vahim gerçeklerle karşılaşacaklardır. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Terör ve bölücülük sorunu vardır.' ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında öne çıkan diğer başlıklar şu şekilde;

Sorunların farkındayız

Milliyetçi Hareket Partisi sorunların ve zihinleri kurcalayan soruların farkındadır. Bizim her soruna ve soruya çözümümüz vardır. Taşıdığımız sorumlulukların fevkinde hareket etmede kararlıyız. İradesi sıradağlar gibi duranlardanız. MHP Türk Milletinin sesidir, MHP Türkiye'nin beka siperidir, MHP Cumhur İttifakı ile birlikte Türkiye'nin akıl ve gönül enerjisidir. Cumhur İttifakı olarak Türkiyemize kazandıracağımız pek çok yasal düzenleme, insanımızı rahata ve huzura kavuşturacak pek çok adım ve kararımız olacaktır.

Dünya düzeni kontrollü istilalara dönmüştür

Ne dünya eski dünya ne de insan eski insandır. Yığılan açmazlar ve çarpıklıklar gündemimizi meşgul etmektedir. Koronavirüsün tehlike saçması, bölgesel çatışmaların ölçeğinin artması, siyasi ve diplomatik kutuplaşmaların sertliği iyimserliğimizi gölgelemektedir. bilim ve teknolojik atılımlardan dolayı dünya küçülmüştür ancak insanları kapana sıkıştıran meselelerin ağırlığı da giderek artmıştır. 2020'de tüm dünyada silahlanma yarışına 15 trilyon dolar harcanmıştır. Bu para açlık ve yoksulluk için ayrılsaydı dünya daha yaşanabilir bir hale gelirdi. Karşımızdaki küresel tablo iç açan zayıflamakta yetersiz ve acizdir. Birleşmiş Milletler 5 ülkenin tek eline girerek onların baskıcı politikalarına kılıf hazırlamakla meşguldür. Dünya düzeni kontrollü istilaların güdümündedir.

ABD'nin Türkiye'ye yaptırım tehdidi

ABD yaptırım kartını masaya koydu diye Türkiye'nin egemen vasfından vazgeçeceğini bekleyenler, bunu dileyenler, aldığımız füze ve savunma sistemlerinin depolarda çürütülmesini isteyenler ya işbirlikçi mahluklar ya da iradesiz mankurtlardır. Türkiye olarak neyi, nasıl, ne zaman alacağımızın hesabını yalnızca büyük Türk Milletine vereceğimizi herkesin bilmesinde fayda var. Palavracı tiplerin ne dediğinin hiçbir ehemmiyeti yoktur. ABD yönetimi yeni yaptırımlarla bizi tehdit ediyormuş. Varsın etsinler nasıl olsa alıştık. Yaptırım var diye şeref ve haysiyetimizi kimseye çiğnettirmeyiz. Yağlı kuyruk görünce ağızlarının suyu akan içimizdeki emperyalist kalıntılarının Türkiye'de hatırı sayılamaz hükmü geçemez.

Türkiye'de Kürt sorunu yoktur

Kürt sorununu tartışmak demek milleti tartışmak demektir. Milleti tartışmak devleti tartışmaya açmaktır. Bunlar benim şahsi fikrim değil bin yıllık millet varlığının bu topraklarda tutunmak için çileyle aktardıkları mirastır. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur Kürt kardeşlerimizi sorun olarak gören CHP vardır, ipsiz İP vardır, HDP vardır. Köşesiz köşe yazarları vardır.

Yurt sorununu bahane gösterip provokatörleri sahneye sürenler olmasaydı her mahalleye bu devlet yurt yapar sıcacık ve insani şekilde ağırlardı. Ekonomiyi bahane gösteriyorlar. Yumurta, et, süt, peynir fiyatlarının artışından zamlı ürün satışlarından şikayet eden vatandaşlarımıza hak veriyorum. Fırsatçıların üzerine gidiliyor. Vatandaşımızın kesesine göz diken yağmacılardan hesap soruluyor. Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır. Bir eli yağda bir eli balda olanlardan sıra siyasete gelince bir avuç kaymaktan ibaret olanlardan öğreneceğimiz bir şey yoktur.

Türkiye'de Kürt sorunu vardır diyenler aynaya baktıkları zaman sorunun gerçek halini göreceklerdir. Türkiye'nin terör ve bölücülük sorunu vardır. Bu soruna da neşter vurulmuş ve son cerrahi operasyonlar yapılmaktadır.

Ankara Masası

http://www.ankaramasasi.com/haber/1041359/devlet-bahceliden-kurt-sorunu-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.