Yerli ve milli elektrikli traktörün seri üretimine geçiliyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin ilk yeri ve milli elektrikli traktörünün önümüzdeki yılın ocak ayından itibaren seri üretime başlayacaklarını açıkladı.
Ankara Masası
|
05 Ekim 2021, Salı - 18:20
Yerli ve milli elektrikli traktörün seri üretimine geçiliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen "Agrigenomik Merkez-Hayvan ve Biyki Genomatik Araştırmaları İnovasyon Merkezi" projesinin açılışına katıldı.

Burada konuşan Bakan Pakdemirli,  Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) çalışmalarının ülkelerin geleceğini belirlediğini bildiklerini belirterek "Bugün Türkiye; bulunduğu coğrafyanın en büyük ve en güçlü tarımsal Ar-Ge altyapısına sahip ülkesidir. Bakanlık olarak Ar-Ge çalışmalarımıza yıllık yaklaşık 1 milyar lira kaynak ayırıyoruz" dedi.

Elektrikli traktör seri üretime geçiliyor

Pakdemirli, son 3 yılda Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli traktörünü üretebilmek için yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, "105 beygir gücünde, 45 ila 55 dakika arası yüzde 100 şarj olabilen ve 8 kat daha az yakıt tüketimi sağlayan elektrikli traktörümüzün inşallah seri üretimine önümüzdeki yılın Ocak ayında başlıyoruz" diye konuştu.

Pakdemirli, Elektronik Hayvan Takip Sistemimiz, Türkiye’nin milli sermaye ve milli Ar-Ge ile geliştirilen ilk hayvan takip sisteminin Cuma günü lansmanını yapacaklarını duyurdu.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1042399/yerli-ve-milli-elektrikli-traktorun-seri-uretimine-geciliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.