Ömer Çelik'ten Akdeniz ve Ege mesajı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan'ın ve Rum Kesiminin Akdeniz ve Ege'de yürüttüğü maksimalist davranışlarından vazgeçmesi konusunda uyardı.
Ankara Masası
|
05 Ekim 2021, Salı - 19:30
Ömer Çelik'ten Akdeniz ve Ege mesajı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

 Çelik, Akdeniz ve Ege'de yaşanan krize ilişkin "Yunanistan'ın ve Rum Kesimi'nin Doğu Akdeniz'de maksimalist davranışlarından vazgeçmesi gerekiyor. Ege'yi kendi gölü zanneden KKTC'yi görmezden gelen bir siyasetin varacağı bir yer yoktur. Mavi vatanı korumak için her şeyi yaparız, kırmızı çizgimizdir." ifadelerini kullandı.

Çelik, açıklamalarında şu noktalara değindi;

-Ülkede Organize Sanayi Bölgesi olmayan il kalmamıştır. Bugün itibarıyla OSB sayısı Türkiye’de 325’e ulaşmıştır. Ankara’nın dışına çıkmayan, sanayi bölgelerini gezmeyen zevatın, herhangi bir değerlendirmesinin doğru olduğunu düşünmek söz konusu değil.

-AK Parti döneminde hiç fabrika kurulmadığına dair yalan siyaseti üretiyorlar. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, yaptığı her açılışta bu yalan siyasetini çürütüyor.

- Türkiye'nin dev bir yatırım üssü haline geldiği dünyanın her tarafından gözlemlenen bir durumdur.

-(Yeşil Kalkınma Devrimi Vizyonu) Türkiye olarak konuyu yakından takip ediyoruz. Söylem olarak kalmasına müsaade etmeyeceğimiz bir husus. Pandemi döneminde bir kez daha gördük ki insan kendi eliyle doğayı yok ediyor. Bu nedenle üretim süreçlerinin gözden geçirilmesi gerekiyor. Bununla ilgili partideki birimlerimiz konuyla ilgili çalışma yürütecekler.

-Pandemi dönemi bir kez daha gösterdi ki insanlığın geldiği aşamada Kapitalizm, Neoliberalizmin koyduğu çılgın yarışlar, herhangi bir denge gözetmediği zaman, insanı yok edecek dünyamızı yok edecek bir sonuç doğurabiliyor.

- İdlib'de ortaya çıkacak gerginlik yeni göç dalgaları ve yeni insani trajediler çıkaracaktır. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımızın Soçi'de Sayın Putin'le yaptığı görüşme önemlidir. Kalıcı barışın sağlanması için siyasi çözüm önemli. Sivillere yönelik saldırıları yakından takip ediyoruz.

Galatasaray-Marsilya maçında yaşananlar

Dünyanın çeşitli yerlerindeki nefret suçları, İslam düşmanlığı ile ilgili konular partimizin gündemindedir. Dünyanın her tarafında nefret suçları, İslamofobi gibi konularda yapılan faaliyetleri takip ediyoruz. Son olarak maalesef üzücü bir şey. Galatasaray-Marsilya maçında Bozkurtların nefret suçu işleyen olaylar çıkardığına dair bir Fransız milletvekili iddiada bulundu. Görüntüler açıktır. Marsilyalı taraftarlara sevgilerimizi ileterek, Marsilya seyircisi içerisinde bir grubun sloganlar attığı net şekilde görülmüştür. Galatasaray'ı destekleyen taraftarlar son derece olgun bir şekilde maçı seyretmiştir. Fatih hocamız vatandaşlarımızın haklı olarak tepki verdiğini ifade etmiştir.

Fransa'ya tepki

Burada da çifte standartla karşı karşıya kalıyoruz. Kamera kayıtları var. Bir grubun işlediği nefret suçudur. Marsilya taraftarını kast etmiyorum. Fransa'da İçişleri Bakanı verdiği beyanatlarda kaç tane cami kapattığıyla övünüyor. 89 caminin denetlendiğini 6 caminin kapatıldığını, belediye meclisinin karar vermesine rağmen yeni bir cami yapımına müsaade etmediğini övünülecek bir şekilde anlatıyor. Nefret suçunu işleyen başka bir grup olmasına rağmen sürekli Türklerin veya Müslümanların suçlanması gibi bir çifte standartla her zaman karşı karşıya kalıyoruz. Kendi sömürge mirasıyla kaçmak için Sayın Cumhurbaşkanımızı, Türkiye Cumhuriyetini, Osmanlı devletini hedef alınması siyasetini hiçbir şekilde anlayamadığımızı ifade etmek isterim. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Cezayir halkına yönelik açıklamalar yapıyor. Sonrasında Türkiye'yi suçluyor. Bu baştan aşağı, hiçbir şekilde ciddiye alınmayacak bir devlet başkanı tarafından yapılmayacak bir açıklamadır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1042561/omer-celikten-akdeniz-ve-ege-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.