Akşener Sayıştay raporları üzerinden hükümete yüklendi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Partisinin Grup Toplantısında Sayıştay raporları üzerinden İktidara ve Cumhurbaşkanlığı sistemine yüklendi. Akşener 'AK Parti hükümeti sağ olsun bu yılki raporlarda da hırsızlık sefa sürmüş.' dedi.
Ankara Masası
|
06 Ekim 2021, Çarşamba - 11:19
Akşener Sayıştay raporları üzerinden hükümete yüklendi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yeni yasama yılındaki partisinin ilk grup toplantısında konuştu. Akşener Sayıştay raporları üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi.

Akşener Sayıştay raporlarındaki harcamalara dikkat çekerek, 'Bizler yapılan tünellere, köprülere değil, plansızlığa, haksızlığa, hırsızlığa karşıyız. Israrla yandaşını kayıran haksızlığa karşıyız.' ifadelerini kullandı.

Meral Akşener'in grup toplantısından satırbaşları

Bu nasıl yönetim?

Biliyorsunuz Sayıştay denetim raporlarını açıkladı. AK Parti hükümeti sağ olsun bu yılki raporlarda da hırsızlık sefa sürmüş. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ankara'da kullanılmak üzere tahsis edilen araçlar tatil bölgelerinden yakıt almışlar. Kafaları estikçe tatil beldelerine gitmekte sakınca görmemişler.

Çok övündükleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ait raporlara göre Avrasya Tüneli geçişlerinde kur hesabı yanlış yapılmış. Tünelden garanti edilen 25 milyon araç yerine yalnızca 12 milyon araç geçmiş. Şu yönetimin becerisine bakar mısınız? Bakanlık bu yanlış hesaplamadan dolayı ek ödeme yapmış. Beceriksizliğin faturası yine millete kesilmiş. Milletimizin vergileri yine bir şirketin kasasını doldurmak için harcanmış.

Projelere karşı değiliz, ranta karşıyız

Bizler yapılan tünellere köprülere değil plansızlığa karşıyız. Beceriksizliğe, hırsızlığa karşıyız. Israrla yandaşını kayıran bu haksızlığa karşıyız. Biz projeye değil ranta karşıyız.

Gelen zamlara tepki

Daha kış gelmeden gelen zamlar ile zor bir kış geçireceğimizi görmeye başladık. 2018'den bu yana elektriğe yüzde 122 zam yapan hükümetin memur ve asgari ücrete yaptığı zamlar yüzde 66 - 69 bandında kaldı. Her seferinde yapılan zammı büyük bir marifetmiş gibi açıklayan hükümet bunun fazlasını yıl içerisinde almayı da biliyor.

Merkez Bankasının Faiz kararı

Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte biliyorsunuz Merkez Bankasının sorumluluklarına bir güncelleme eklendi. O da Erdoğan'ı memnun etmek. Merkezin faiz kararı ile 8.3 olan dolar 8.8'e yükseldi. Bu artışların sorumlusu Merkez Bankası Başkanı değildi. Bu maliyetlerin asım sorumlusu Türk Devletini bu sisteme hapseden Sayın Erdoğan'ın kendisidir.

Ankara Masası

http://www.ankaramasasi.com/haber/1043598/aksener-sayistay-raporlari-uzerinden-hukumete-yuklendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.