Ankara'da 'Arıcılıkta Kışlatma Eğitimi' başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, A.Ü. Veteriner Fakültesi ve Ankara Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından kovan arılarının kışa daha hazır şekilde girip, ilkbahara kadar sağlıklı genlere sahip olması için “Kışlatma Eğitim Programı”nı Beypazarı’nda başlattı.
Ankara Masası
|
06 Ekim 2021, Çarşamba - 11:46
Ankara'da 'Arıcılıkta Kışlatma Eğitimi' başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te arıcılığın gelişmesini, arıcıların üretim ve pazarlama ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldırmayı, tüketicilere daha sağlıklı ve kaliteli bal ulaştırmayı ve Ankara Balı’nın marka değerinin artırılması amacıyla Başkentli arıcılara yönelik eğitim programlarına devam ediyor.

15 ilçeden 80 arı yetiştiricisine ulaşılması planlanıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Ankara Arı Yetiştiricileri Birliği ile iş birliği ile 'Kışlatma Eğitim Programı' başlattı. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, sözleşmeli arıcılığın temelini atmak için açtığı Arıcılık Akademisi aracılığıyla vereceği eğitimlerle 15 ilçeden katılması planlanan 80 Başkentli arıcıyı bilinçli üretime teşvik etmeyi de hedefliyor. İlki Beypazarı’nda başlayan ve 3 gün sürecek kışlatma eğitimlerine; 6 Ekim Çarşamba günü Kahramankazan Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Uygulama Çiftliği’nde, 7 Ekim Perşembe günü Gölbaşı Kadınlar Lokali’nde devam edilecek.

Beypazarı Kaymakamlık Konferans Salonu’nda düzenlenen ilk eğitimde konuşan Ziraat Yüksek Mühendisi Alim Tutar, şöyle konuştu: "İklim değişikliği ve hastalıklardan dolayı arıcılarımız eski klasik alışkanlıklarla aracılığı sürdürülebilirlik noktasında sıkıntılar yaşamakta. Arıcılıkta güncel gelişmeleri ve teknolojik olanakları arıcılarımıza aktarıp Başkent’te arıcığın geliştirilmesini hedefliyoruz."

Ankara zengin floraya sahip

Sözleşmeli arıcılık modeli oluşturulmasının önemini vurgulayan Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Elemanı Dr. Sedat Sevin ise eğitim sayesinde Başkent’te piyasaya sunulacak kaliteli bal üretiminin artmasını istediklerini söyledi. Sevin arı üreticilerine seslenerek, şu değerlendirmelerde bulundu: "Kaliteli bir eğitim vererek kaliteli ürün elde edilmesi ve bunun da sofralarımıza ulaşmasını amaçlıyoruz. Arıcılarımızın doğru bildiği yanlışları düzeltebilmek ve modern bir aracılığın uygulanmasını hedefliyoruz. Bu uzun ölçekli eğitim projesinin 2’nci ayağında; arıların sonbahar bakım, besleme ve ilaçlamalarının eğitimlerini vereceğimiz ‘kışlama’yı anlatacağız. Bahar döneminde de diğer programlarla farklı arıcılık ürünlerinin üretilmesi üzerinde bilgiler vereceğiz. Ankara’nın zengin bir florası var. Bu florada üretilen balın da kaliteli olmasını hedefliyoruz. Başta Ankara Balı’nın önce Başkent sonra Türkiye daha sonra da dünyaya tanıtılması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1043671/ankarada-aricilikta-kislatma-egitimi-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.