Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesi perdelerini aralıyor

Pursaklar Belediyesi, Ankara’nın en büyüğü olma özelliğini taşıyan Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Pursaklar sahnesinin perdelerini açıyor.
Zeliha Demirci
|
06 Ekim 2021, Çarşamba - 12:38
Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesi perdelerini aralıyor

Pursaklar Belediyesi, Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesinin perdelerini açıyor. Tarihe ışık tutarak, sanatsal gösterilerin hayat bulacağı Pursaklar Sahnesi, 679 sandalyesi ile Ankara’nın en büyük salonu olmak özelliğini taşırken 200 metre kare sahne alanı ile de ülke çapında en büyükleri arasında yerini alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesi, akustiğinden ses ve ışık düzenine, sahne tekniğinden fuayesi ve idari yapısına kadar baştan aşağı yepyeni bir görünüme kavuşturularak modern bir tiyatro haline dönüştürüldü. Bütün hazırlıkların tamamlanmasının ardından “Bizim Yunus” adlı tiyatro oyunu ile perdelerini aralayacak olan Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesi, ekim ayından itibaren hizmet vermeye başlayacak.

"Kültür ve sanat ile iç içe bir Pursaklar'a kavuşmamıza sayılı günler kaldı"

Konu hakkında konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, "İlçe sakinlerimizi teatral gösterilerle buluşturarak kültür ve sanat ile iç içe bir Pursaklar'a kavuşmamıza sayılı günler kaldı. Önümüzdeki günlerde ilk perdemizi açmış olacağız. Pursaklar Belediyesi olarak bizlerde büyük bir heyecan içerisindeyiz. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan tiyatro gösterilerinin hemşehrilerimize iyi bir moral olacağını düşünüyorum. Belediye olarak sanata ve sanatçılarımıza hak ettiği değeri veren bir anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1043856/devlet-tiyatrolari-pursaklar-sahnesi-perdelerini-araliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.