Öğrencilere müjde

Ankara Masası
|
05 Mayıs 2020, Salı - 11:33
Öğrencilere müjde

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç: “Sadece bu seneye özel, öğrencilerimizi sevindirecek güzel haberlerimiz var”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversite sınav tarihini 27-28 Haziran olarak duyurmasının ardından YÖK’ten çarpıcı bir açıklama geldi.

YÖK, lisans programlarını tercihte geçerli olan 180 puanlık barajın 170’e çekildiğini, sınav süresinin ise yarım saat uzatıldığını duyurdu. Bu uygulama sadece 2020 yılında geçerli olacak.

Kararları YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç sosyal medyadan açıkladı.

Prof. Saraç yaptığı paylaşımda “2020-YKS'ye yönelik sadece bu seneye özel olmak üzere öğrencilerimizi sevindirecek güzel haberlerimiz var...” ifadesini kullandı.

“Süre 30 dakika artırıldı, 180 baraj puanı 170’e çekildi”
TYT Sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre 30 dakika artırılarak 165 dakikaya çıkarıldığını açıklayan Prof. Saraç, merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanının da 170’e çekildiğini bildirdi.

“112 ila 195 bin ilave aday öğrenci lisans programlarına yerleşebilecek”
Prof. Yekta Saraç, “Bu kararla birlikte, geçtiğimiz yılki verilere göre 112 ila 195 bin ilave aday öğrencimizin lisans programlarına yerleşebilecekleri tahmin edilmektedir. Yüksek Öğretim Kurulu, dünyada pek çok alanda olduğu gibi yüksek öğretimde de olağanüstü şartların yaşandığı bir süreçten geçtiğimiz gerçeğinin bilinciyle, küresel salgının oluşturduğu durumun dünün kararları ile yönetilemeyeceğinin farkındadır. Görüldüğü üzere bu yılki sınav, bu yılki aday öğrencilerimiz için geçtiğimiz yıla ve gelecek yıllara oranla oldukça avantajlı bir sınav olarak formüle edilmiştir. “ dedi. Prof. Dr. Saraç, sınavın Sağlık bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun görüşleri doğrultusunda koruyucu önlemler alınarak en uygun şartlarda gerçekleştirileceğinin de altını çizdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/10450/ogrencilere-mujde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.