Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ek göstergeyi önümüzdeki yılın sonuna kadar çözeceklerini söyledi. Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi tartışmaları üzerinden kendisine tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da yanıt veren Erdoğan, "Bize düşen Allah şifa versin deyip yolumuza devam etmektir" dedi.
Ankara Masası
|
07 Ekim 2021, Perşembe - 12:19
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge mesajı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. 

Millete yaptıkları hizmetleri anlatmak için ellerinde günlerce, haftalarca, aylarca kullanılsa bitmeyecek kadar malzeme olduğunu ifade eden Erdoğan, "Genel Merkezimizin, Cumhurbaşkanlığımızın, bakanlıklarımızın, belediyelerimizin ürettikleri bu malzemeleri her fırsatta kullanmalı, milletimizin zihnine ve gönlüne kazımalıyız. Bizim insanımız, sürekli mavra yapanı, desteksiz atıp tutanı, yalanı gerçek ciddiyetiyle söyleyerek, kendine güldüreni istihza ile de olsa bir süre takip eder ama günün sonunda tercihini daima eser ve hizmet siyasetinden yana kullanır." diye konuştu.

Erdoğan, eser ve hizmet siyasetinin gereğini yerine getirirken, millete özellikle "bu siyaset orta oyuncularının gerçek yüzünü" hatırlatmaktan da geri durmayacaklarını vurguladı.

Dünkü Grup konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "yeni anayasa tartışmalarıyla ilgili tutarsızlıklarını" bizzat kendi ağzıyla ifade ettiği görüntüleri de kullanarak anlattığını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu bu durumdan çok alınmış. Görüntülerdeki kişinin kendisi değil de ben olduğumu zannederek bir sağlık kuruluşundan rapor almam gerektiğini söylemiş. Aramızda doktor arkadaşlar varsa bu ruh halinin hangi anlama geldiğini, neye işaret ettiğini gayet iyi bileceklerdir. Biz, kimsenin işine karışmayız, doktorların işine de karışmayız, ama ortada hem CHP hem de ülke siyaseti açısından acilen müdahale edilmesi gereken vahim bir durum olduğu da ortadadır. Bize düşen 'Allah şifa versin' deyip kendi işimize bakmaktır. Bu zat önceki gün enerji fiyatlarını da diline dolamıştı. Avrupa başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanında enerji fiyatlarının 2 katından 5 katına kadar arttığı bir dönemde biz kendi vatandaşlarımızı korumak için her türlü fedakarlığı yapıyoruz Bay Kemal. Sen nerede dolaştığının farkında değilsin. İzlemiyor musun televizyonları? Enerjide Avrupa ne alemde, dünya ne alemde görmüyor musun? Adamlar şu anda benzin bulamıyor benzin. Bunları görmüyor musun? Amerika başta olmak üzere, Almanyası, İngilteresi şu anda akaryakıtta adeta müflis durumda. Hepsini geçtik şimdi kamyon şoförü bile bulamıyorlar. Salgın başladığından beri enerji sektöründe kamunun kontrolü altındaki fiyatları gerekirse sübvanse ederek, olabilecek en alt seviyede tuttuk, tutmayı sürdürüyoruz."

Erdoğan, dünyada uyuşturucuyla mücadelesi referans alınan, cezaevlerinde en çok uyuşturucu suçundan tutuklu ve hükümlüsü bulunan bir ülkede, hala bu tür ithamları dile getirmenin ardında başka niyetler olduğunun açık olduğunu belirtti.

Kamu görevlilerini tehdit ederek, çiftçiye, işçiye, emekliye, esnafa, iş adamına velhasıl toplumun her kesimine hakaret ederek iktidara gelebileceğini sananları acı bir tebessümle takip ettiklerini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu, memurları tahrik etmek için diline 3600 ek gösterge meselesini dolamış, ha bire tekrarlayıp duruyor. Halbuki bu sözü veren biziz ya. Memur sendikalarıyla yapılan son toplu sözleşmeye bu başlığı koyan da biziz. Verdiğimiz sözün hukuki altyapısını oluşturmaya başlayan yine biziz. Önümüzdeki yılın sonuna kadar bu meselenin çözüleceğini bizzat muhataplarımıza beyan eden yine biziz. Öyleyse bu zat hala neyi konuşup duruyor, doğrusu ben bunu bilmiyorum. Kendi aklınca şehitlerden gazilere, her kesimi kışkırtmaya çalışan bu kişi, hızını alamayıp ülkemizde en çok destek verdiğimiz kesimlerden biri olan çiftçilerimize de bulaşmış. Biz yaptıklarımızı söylüyoruz, bu şahıs ilkokul çocuğu seviyesinde bile olmayan bir mantıkla güya kendince tarım denklemi kuruyor. Söylediği şeyin, çiftçiyi bugünkü seviyesinin çok gerisine düşüreceğinden bile haberi yok. O derece şuursuz durumda. Yapacağız, edeceğiz dediği şeylerin çok daha fazlasının uygulanmakta olduğunu çiftçimiz zaten biliyor."

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1045187/cumhurbaskani-erdogandan-3600-ek-gosterge-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.