İbrahim Ayhan'dan akaryakıt zamlarına tepki

ATO Meclis Üyesi İbrahim Ayhan, LPG'ye yapılan zamların sektörü durdurma noktasına getirdiğini ifade etti.
Ankara Masası
|
07 Ekim 2021, Perşembe - 19:41
 İbrahim Ayhan'dan akaryakıt zamlarına tepki

Başkent Ekonomi Platformu Başkanı ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Üyesi İbrahim Ayhan, son dönemde LPG'ye yapılan zamlara tepki gösterdi.

Benzine yapılan zamların mevcut uygulama olan Eşel Mobil Sistemi gereği ÖTV’den karşılandığını belirten Ayhan, LPG zamlarının anında pompaya yansıdığının altını çizdi.

LPG'ye peş peşe yapılan zamların sektörü durdurma noktasına getirdiğini belirten Ayhan "Ne 'EŞEL MOBİL' sistemiymiş, benzine gelen zam hiçbir şekilde pompa fiyatlarına yansımazken LPG’ye gelen zam anında pompa fiyatlarına yansıyor.
Burada büyük bir yanlış var olan dar gelirliye olmuyor mu? Lpg montaj bakım ve tadilat sektörü durma noktasına geldi.  Ben lpg sektöründe faaliyet gösteren firmalardan aldığım oylar ile ATO Meclis üyesi oldum. Onlardan oy isterken sonuna kadar haklarını aramak ve savunmak üzere söz verdim. Kimse kusura bakmasın.!" paylaşımında bulundu.

" LPG zammının geri alınması sağlanmalı"

Ayhan'a destek veren ATO 55. Komite Oto Servileri'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise şu ifadeler yer aldı,

 "Özellikle son zamanlarda yapılan LPG nin fiyat artışları,sanayilerimizdeki lpg servislerini sıkıntıya sokmuştur. Lpg zammının bir şekilde geri alınması sağlanmalıdır. Aksi takdirde servisler kapanır birçok kişide işsiz kalabilir."

Zamlarda son durum

Geçtiğimiz günlerde LPG'ye 71 kuruş zam yapılmış, zam pompa fiyatlarına yansımıştı. Benzine yapılan son 26 kuruşluk zam ise Eşel Mobil Sistemi gereği ÖTV'den karşılanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1045760/ibrahim-ayhandan-akaryakit-zamlarina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.