ATO Başkanı Baran'dan AVM önerisi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, AVM'lerin şehir dışına taşınması ve zincir marketlerin gıda dışında kırtasiye malzemesi gibi ürünleri satmaması gerektiğini söyledi.
Ankara Masası
|
08 Ekim 2021, Cuma - 10:31
ATO Başkanı Baran'dan AVM önerisi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Habertürk ekranlarında canlı yayın konuğu oldu.

Hayata geçirilmesi planlanan perakende düzenlemesinin masaya yatırıldığı programda Baran, AVM'lerin şehir dışına taşınması ve zincir marketlerin gıda dışında kırtasiye malzemesi gibi ürünleri satmaması gerektiğini söyledi. 

"AVM'lere süre verilebilir"

Ankara'da Eskişehir Yolu'nda 32 tane alışveriş merkezi olduğunu belirten Baran, "Nüfus ile orantıladığımızda Türkiye'de en çok AVM Ankara'da var. Eskişehir Yolu'nda arasında sadece 10 metre olan 2 AVM'miz var. Bunlar büyük yatırımlar. Şu an için şehir dışına taşınabilir mi? Sonrasıyla ilgili düzenleme yapılabilir. Alışveriş merkezlerine 'Hadi şehrin dışına çıkın' demek çok doğru değil. Kaldı ki bu insanlar yasal olmayan bir şey de yapmadılar. Yıllar öncesinde yasal düzenleme yapılabilirdi. Bundan sonrası ile ilgili müsaade edilmeyebilir. Süre verilerek belki şehir dışına taşınmakla ilgili bir gelişme olabilir." dedi. 

"Küçük esnaf zor durumda"

Zincir marketlerin gıda dışında her türlü ürünü sattığını ifade eden Baran, "Bize son 15-20 gündür kırtasiye sektöründen çok büyük sıkıntılar ulaşıyor. 'Okullar açılıyor ve bizim marketlerimizin hepsinde defter, kalem, silgi satılıyor. Biz ne yapacağız? Kırtasiyeleri kapatalım mı?" tarzında sıkıntılar var. Ben bu örneği verdim ama bütün sektörleri ilgilendiriyor. Bunlarla ilgili bir düzenleme yapılması halinde küçük esnafın korunacağını düşünüyorum. Ama bugünkü şartlarda küçük esnaf zor durumda." şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1046089/ato-baskani-barandan-avm-onerisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.