Bakan Dönmez'den zam açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gaz ve elektrik fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı sorusuna "Artan maliyetleri tam olarak yansıtmıyoruz" diye cevap verdi.
Ankara Masası
|
08 Ekim 2021, Cuma - 18:34
Bakan Dönmez'den zam açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kış aylarının gelmesiyle doğal gaz ve elektriğe zam yapılacağı iddialarına ilişkin konuşan Dönmez "Doğal gazda ilk 6 ayda yüzde 6 yapılmıştı. Temmuz’da yüzde 12’lik bir artış oldu. Toplamda yüzde 18’lik bir artış var. Elektrik tarafına gelindiğinde Ocak’ta yüzde 6 fiyat artışı olmuştu. Temmuz’da da yüzde 15’lik bir fiyat artışı oldu. Toplamda yüzde 21’lik bir fiyat artışı var. Aslında biz gerçekleşen maliyetlerin hepsini, özellikle hane halkına, küçük tüketiciye ve esnafa yansıtmıyoruz. Bu doğal gaz ve elektrikte neredeyse yarı yarıya yakındır. Başka bir ifadeyle aslında faturanın yarısını devlet karşılıyor. Bir fedakarlık yapıyoruz " dedi.

Doğal gaz tedarikinde bir sıkıntı olmadığını belirten Dönmez, Rusya'dan ilave gaz alınabilineceğini, yetkilerin konu hakkında görüştüğünü söyledi.

"Elektrik üretimi azaldı"

Bakan Dönmez kuraklık nedeniyle elektrik üretiminin biraz azaldığını ifade ederken "Teknik alt yapı olarak herhangi bir sorun yok, kuraklık nedeniyle elektrik üretim miktarımız azaldı." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1046822/bakan-donmezden-zam-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.