Gazi Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Şakir Akça hayatını kaybetti

Gazi Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Şakir Akça, 88 yaşında yaşamını yitirdi.
Ankara Masası
|
09 Ekim 2021, Cumartesi - 12:33
Gazi Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Şakir Akça hayatını kaybetti

Gazi Üniversitesi kurucu rektörü Prof. Dr. Mehmet Şakir Akça'dan acı haber geldi.  88 yaşındaki Akça hayatını kaybetti. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabı üzerinden Akça için taziye mesajı yayımladı.

Bahçeli mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Gazi Üniversitesi Kurucu Rektörü, geçmişteki akademik çalışmalarımda müşfik desteğini hiç esirgemeyen saygıdeğer hocam Prof.Dr. Mehmet Şakir Akça’yı kaybetmenin derin hüznünü yaşıyorum. Alimin ölümü alemin ölümü gibidir. Merhum Hocam alim, fazıl, gönül ve bilim insanı olarak dua ve hürmetle hatırlanacaktır. Sayın Prof.Dr. Mehmet Şakir Akça’ya Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve üniversite camiasına başsağlığı diliyorum."

Mehmet Şakir Akça Kimdir ?

Prof. Dr. Mehmet Şakir Akça 29.10.1933 tarihinde Elmalı’da dünyaya geldi. İlk ve Ortaokulu Elmalı’da tamamladı. Elmalı Ortaokulu’nun ilk öğrencilerinden olup, o günkü sistem içerisinde Bakanlık Belgeleri ile taltif edildi. Daha sonra lise öğrenimi için İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’ne gitti.1953 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini kazanarak, Üniversite hayatına başladı.

Normal Eğitim süresi içerisinde Fakülteyi bitirerek askere gitti. Yedek Subaylığına Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisinde tamamladıktan sonra, Memleketinde mesleğini icra etmeye başladı. Üç yıl süre ile çalıştıktan sonra Avrupa’ya gitti. Avrupa’da bir yıl Eğitim sonunda Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin ilk kurucuları arasında bulunmam istendiğinden Avrupa’dan döndü.

Ankara’da adı geçen fakültede çalışmasını sürdürmeye başladı. Bu yıl 1964 idi. 1964 yılında Ankara Üniversitesi’ ne intihamından sonraki yıllarda normal süreler içerisinde ihtisasımı, Doçentlik ve Profesörlüğünü tamamlayarak adı geçen kurumda hem öğretim üyesi hem de idari görevlerde bulundu. İdari görevleri 1975 yılında Kürsü Başkanlığı, 1977’de Senatörlük, 1978 yılında Dekanlık, 1982 yılında da Gazi Üniversitesi Kurucu Rektörlüğü görevlerinde bulundu.

1987 yılında Rektörlük süresi dolduktan sonra Kurucuları arasında bulunduğu Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyeliği görevini üstlenmeye başladı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1047391/gazi-universitesi-kurucu-rektoru-prof-dr-mehmet-sakir-akca-hayatini-kaybetti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.