Türkiye'de sistem değişikliği için kaç oy alınması gerekiyor?

KONDA Araştırma Başkanı Bekir Ağırdır, muhalefetin sistemi değiştirebilmesi için 32-33 milyon oy alması gerektiğini söyledi.
Ankara Masası
|
10 Ekim 2021, Pazar - 17:34
Türkiye'de sistem değişikliği için kaç oy alınması gerekiyor?

KONDA Araştırma Şirketi Başkanı Bekir Ağırdır, siyasetin yeni gündemi sistem değişikliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Seçimi kazanmak için muhalefetin güçlü bir çalışma yapması gerektiğini söyleyen Ağırdır, "Her ne kadar partiler uzlaşmış, ilkeler, hedefler belirlenmiş bile olsa o sabah o mühür elinizde ve siz tüm o partilerden ayrı ve başka bir güç ve aktörsünüz artık. 1.5 trilyon liralık bütçe, 5 milyon çalışanıyla omurgası kırılmış bir bürokratik mekanizma emrinizde, mültecilerle beraber 90 milyonun gözleri sizin üzerinizde" dedi.

" 28 milyon değil 32-33 milyon"

Muhalefetin sistem değişikliği için 32-33 milyon bandında oya ihtiyacı olduğunu belirten Ağırdır, "Mesele bununla da bitmiyor. Sizi aday yapan ittifakın sistemi değiştirmek, parlamenter sisteme geçmek iddiası var. Muhalefet ittifakının bu değişikliği yapabilecek siyasi güce ulaşması için 28 milyon değil 32-33 milyon oyla parlamento seçimlerini kazanması gerekiyor ki Meclis'te veya halkoyu ile anayasa değiştirilebilsin" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1048345/turkiyede-sistem-degisikligi-icin-kac-oy-alinmasi-gerekiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.