Dolar, 9 TL'yi geçti!

Dolar kuru 9 TL'yi geçerek tarihi rekor kırdı. Dolar, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararının ardından yükselişe geçmişti.
Ankara Masası
|
11 Ekim 2021, Pazartesi - 19:28
Dolar, 9 TL'yi geçti!

Merkez Bankası'nın faiz indiriminin ardından tarihi rekor seviyelerine yükselen dolar/TL, bugün akşam saatlerinde bir rekor daha kırarak 9.013 seviyesini gördü.  Euro/TL ise 10,4275 seviyelerinde işlem gördü.

"Türk Lirası'nda dolara karşı değer kazancı var

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı açıklamalarda "2020’den sonra özellikle haziran sonrası dünyada emtia yükselişi ile fiyat artışı başladı. Haziran sonrası kuraklık ve afetler süreci tetikledi. Gelişmiş ülkeler bu süreci enflasyon artışını sözlü söylemle yönetmeye çalışıyor ve adım atamadılar. Gelişmekte olanların bir kısmı faiz artırmaya gitti. Küresel gelişmelere bakınca kurun bizim faiz indirimimizle ilgisi olmadığını görürüz. TL’deki kaybı sadece faiz indirimi ile ilişkilendirmek doğru değil. Para politikasındaki faiz indirimini beklenen oranda görüyoruz. Sürpriz olmadığını söyleyebiliriz. Hazirandan sonra Türk Lirası'nda dolara karşı değer kazancı var" ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1049537/dolar-9-tlyi-gecti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.