Terörle mücadelede bir ilk...

Ankara Masası
|
06 Mayıs 2020, Çarşamba - 10:33
Terörle mücadelede bir ilk...

Yurt İçindeki terörist sayısı 500'ün altına indi.

Türkiye terörle mücadelede hiç olmadığı kadar sona yakın. Terör örgütü yurt içi ve dışında aralıksız süren operasyonlarla bitme noktasına geldi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, “Yaptığımız değerlendirmelere göre yurt içinde bulunan terörist sayısı 492’ye indirilmiştir” dedi.

Çataklı, Nisan ayı bilgilendirme toplantısında, virüs gündeminin yanı sıra ülke güvenlik gündeminin de aynı şekilde devam ettiğini belirtti.

“Kapan operasyonlarımız da yeni fazlar eklenmek suretiyle devam etmektedir”
Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını vurgulayan Çataklı, Kıran operasyonlarından sonra başlatılan Kapan operasyonlarının da yeni fazlar eklenmek suretiyle devam ettiğini söyledi.

Çataklı, hiç bir terör eyleminin yapanın yanına kâr kalmadığını, sorumlularının en kısa zamanda cezalarını bulduğunu vurguladı. İsmail Çataklı, "Şunun altını ısrarla çizmek isterim ki virüs salgını nedeniyle terör örgütlerinin takibinde, bunları bitirme kararlılığımızda herhangi bir değişim söz konusu değildir." dedi. Nisan ayındaki operasyonlarda 37 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve çok miktarda silah ile cephane ele geçirildiğini aktaran Çataklı, kış üslenmesinin önlenmesi amacıyla 1 Ekim 2019-15 Nisan 2020 dönemi içerisinde ise 29 ilde 7 bin 852 operasyon yapıldığını bildirdi. Çataklı, bu dönemde 623 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

"Yurt içindeki terörist mevcudu ilk kez 500’ün altına düşürülmüştür."

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "Yürütülen başarılı operasyonlarla yurt içindeki terörist mevcudu ilk kez 500’ün altına düşürülmüştür. Yaptığımız değerlendirmelere göre yurt içinde bulunan terörist sayısı 492’ye indirilmiştir. Terörle mücadele bakımından önemli bir veri de örgüte yeni katılımın seyridir. Yılbaşından bu yana örgüte yeni katılım tarihin en düşük seviyesine inerek 13 olmuştur ve bu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 azalış anlamına gelmektedir” dedi.

"Uyuşturucu ve siber suçla mücadele"
Çataklı, terörün ana finansman kaynağı olan uyuşturucu ile mücadeleye yönelik gerçekleştirilen 5 bin 179 operasyonda 7 bin 703 kişi gözaltına alındığını ve 648 kişinin tutuklandığını da söyledi.

Siber terör suçları ile mücadelenin devam ettiğini belirten İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı, “Özellikle pandemi gündeminde halkta korku ve panik oluşturmaya çalışan kişi ve gruplara karşı da sıkı bir takip içinde olduk. Bunun yanısıra terör suçları kapsamında 2020 yılı Mart ayında 5 bin 645 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılmış, tespit edilen 2 bin 458 kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır” diye konuştu.

Korona virüs salgınına da işaret eden Çataklı, "Türkiye olarak bu virüsle mücadelede özellikle sınır kapıları yönetiminde erkenden aldığımız tedbirler neticesinde dünya genelinde de kabul gören bir başarıya sahibiz” değerlendirmesinde bulundu.

“Aziz milletimizin ferasetine güveniyoruz"
Salgın süresince alınan tedbirlere değinen Çataklı, "Vatandaşlarımızdan, tüm kamuoyundan ricamız şudur; son rakamlar alınan önlemlerin ve ortaya koyulan fedakarlığın olumlu sonuçlar verdiğini teyit etmektedir. Lütfen bu rakamlar bizi bir rehavete ve dikkatsizliğe sürüklemesin. Biraz daha sabırla bu meseleyi kalıcı olarak yenmek varken tekrar başa dönmeyelim. Aziz milletimizin ferasetine güveniyoruz. Pek çok sıkıntıyı birlikte atlattığımız gibi inşallah bu meseleyi de hep birlikte atlatacağımıza inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bugüne kadar sokağa çıkma yasağını ihlal eden, sosyal mesafe kuralına uymayan 272 bin 524 kişiye işlem yapılmıştır”
Pandemi sürecinde oluşturulan Vefa Destek Grupları hakkında bilgi veren Çataklı, “22 Mart’tan bu yana vefa iletişim merkezleri üzerinden 4 milyon 924 bin 927 talepte bulunulmuş, bu taleplerden 4 milyon 541 bin 829’u yerine getirilmiştir. Korona virüs tedbirleri kapsamında bugüne kadar sokağa çıkma yasağını ihlal eden, sosyal mesafe kuralına uymayan toplam 272 bin 524 kişiye adli/idari işlem yapılmıştır” şeklinde konuştu.

“Şu ana kadar toplam 62 ilde 390 yerleşim yerinde karantina tedbiri uygulanmıştır”
Bakanlık Sözcüsü Çataklı şöyle devam etti:, “Şu ana kadar toplam 62 ilde 390 yerleşim yerinde karantina tedbiri uygulanmıştır. Bugün itibarıyla halen 41 ilde 118 yerleşim yerinde karantina tedbirleri devam etmektedir. Korona virüs salgını ile beraber ortaya çıkan sahte/izinsiz/sağlıksız dezenfektan, kolonya, maske ve sağlık ürünleri üretmeye çalışan fırsatçılara yönelik kolluk kuvvetlerimiz tarafından 80 ilde 434 operasyon yapılmış olup, 584 kişiye (285 adli, 175 idari) işlem yapılmış, 7 şahıs mahkemelerce tutuklanmıştır. Korona virüs özelinde çeşitli örgütler (FETÖ/PDY, PKK/KCK vb.) ve marjinal gruplar vasıtasıyla terör örgütü propagandası yapan, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, tahrik eden veya aşağılayan, toplumu korku ve paniğe sürükleyen, yalan belge yayınlayarak algı operasyonu ve provakatif korona virüs paylaşımı yapan toplam 7 bin 127 hesap hakkında çalışma yapılmış, özellikle FETÖ iltisaklı kullanıcılar tarafından dezenformasyon ve algı amaçlı olarak genel kullanıcıların ilgi ve hassasiyetlerinin istismar edildiği görülmüş, tespit edilen bin 58 kullanıcıdan 496’sı yakalanarak 10’u tutuklanmıştır” dedi.

“Ülke genelinde belirlenen yurtlarda bugüne kadar 67 bin 197 vatandaşımız gözlem altına alındı”
Çataklı, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:
“Yurt dışından gelen vatandaşlarımız KYK yurtlarında il AFAD müdürlüklerimizin koordinasyonunda 14 gün gözlem altında tutuluyor. Ülke genelinde belirlenen yurtlarda bugüne kadar 67 bin 197 vatandaşımız gözlem altına alınmış, gözlem süreleri dolan 37 bin 944 vatandaşımız tahliye edilmiş, şu an itibarıyla 29 bin 253 vatandaşımız gözlem altındadır. Bu kapsamda vatandaşlarımızın iaşe, hijyen malzemesi, temizlik, ulaşım vb. ihtiyaçları da AFAD tarafından karşılanmaktadır. Bu hizmetler için AFAD İl Müdürlüklerimizden bin 990 personel, 425 araç görevlendirilmiştir. Yurtlarda gözlem altında tutulan vatandaşlarımız ve görevli personele Türk Kızılayı tarafından 3 milyon 21 bin 597 öğün yemek dağıtılmıştır.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/10513/terorle-mucadelede-bir-ilk
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.