Keçiören'de atık yağlar geri dönüşüyor

Keçiören Belediyesi tarafından bitkisel atık yağlarının geri dönüşümü için başlatılan“10 Litre Bitkisel Atık Yağ Getirene Temizlik Seti Hediye” kampanyası kapsamında 106 bin 137 kg atık yağ toplandı.
Ankara Masası
|
12 Ekim 2021, Salı - 14:55
Keçiören'de atık yağlar geri dönüşüyor

Keçiören’de hanelerde ve iş yerlerinde oluşan bitkisel atık yağların doğayı kirletmemesi ve geri dönüşüme kazandırılması için çeşitli kampanyalar düzenleniyor. Vatandaşı geri dönüşüme teşvik etmek için Keçiören Belediyesi tarafından başlatılan 10 Litre Bitkisel Atık Yağ Getirene Temizlik Seti Hediye kampanyası kapsamında 106 bin 137 kg atık yağ toplandı.

"Geri dönüşüm çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan bitkisel atık yağların kontrol yönetmeliği kapsamında, atık yağların kaynağında toplanmasına ilişkin yürütülen kampanyanın çevreyi korumak için önemli olduğunun altını çizen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Keçiören sınırları içindeki işletme ve evlerde kullanılan ve atık duruma gelen bitkisel atık yağlar kaynağında biriktiriliyor ve kanalizasyon sistemine karışması önleniyor. Ekiplerimiz tarafından toplanan bu yağlar geri kazanım tesislerinde biyodizele ve biyogaza dönüştürülüyor. Ayrıca çevre bilinci oluşturmak ve geri dönüşüme aktif katılımı artırmak için geri dönüştürülebilir her türlü atığı topluyoruz. Geri dönüşüm çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1053017/keciorende-atik-yaglar-geri-donusuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.