Ankara Kent Konseyi Halil İbrahim Yılmaz'dan 13 Ekim mesajı

Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, 13 Ekim Ankara’nın Başkent Oluşu nedeniyle bir mesaj yayımladı. Yılmaz mesajında, “Ankara’nın başkent oluşu Duatepe’de, Mangal ve Çal Dağları’nda tescil edilmiş, TBMM’de 13 Ekim 1923’te kabul edilmiştir." dedi.
Zeliha Demirci
|
12 Ekim 2021, Salı - 16:43
Ankara Kent Konseyi Halil İbrahim Yılmaz'dan 13 Ekim mesajı

Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara’nın başkent oluşunun 98. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 13 Eylül’de Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yılını kutladıklarını belirten Yılmaz, "Ankara’nın başkent oluşu Duatepe’de, Mangal ve Çal Dağları’nda tescil edilmiş, TBMM’de 13 Ekim 1923’de kabul edilmiştir. TBMM’nin kabulü ile Ankara, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikametgahı olmuştur." dedi.

"Hedefimiz Ankara’yı dünya başkentleri arasında görmek"

Milli mücadele zamanında Ankara’nın üstlendiği role de dikkat çeken Yılmaz yayımladığı mesajında, "Mustafa Kemal Atatürk Milli Mücadele’nin karargâhı olarak bu kenti seçti. Gazi Meclis Ankara’da kuruldu, İstiklal Marşı Taceddin Dergahı’nda yazıldı. Binlerce seymen 27 Aralık’ta Mustafa Kemal Atatürk’ü Dikmen Sırtları’nda karşıladı. Kahramanlık ve özgürlük bu kentin her metrekaresine işlenmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

"Ankara dünya başkentleri arasında yerini almayı hak ediyor "

Ankara’nın tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve köklü bir geçmişe sahip olduğunu söyleyen Yılmaz, hedeflerinin Ankara’yı dünya başkentleri arasında görmek olduğunu dile getirdiği mesajında, şu ifadelere de yer verdi: "Ankara, Polatlı Gordion’da yapılan arkeolojik kazılar sonucu tarihi M.Ö. 3000’e dayanan kadim bir kent olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır. Ankara, dünya tarihine yön vermiş; Hititler, Galatlar, Frigler, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Osmanlılar gibi medeniyetlere değer katmış bir şehirdir. Ankara Kent Konseyi olarak, Ankara’nın tarihi sorumlulukları ile birlikte başkentimizin marka değerini arttırmak gibi amacımız var. Ankara; tarihi geçmişi, doğal güzellikleri en çok da milli mücadele yıllarında sahip olduğu hikayesi ile dünya başkentleri arasında yerini almayı hak ediyor."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1053185/ankara-kent-konseyi-halil-ibrahim-yilmazdan-13-ekim-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.