Ankara'da zorla fuhuş yaptırılan kadınlar kurtarıldı

Ankara'da kandırdıkları yabancı uyruklu kadınları ülkeye getirdikten sonra pasaportlarına el koyup, zorla fuhuş yaptıran 2 kişi yakalandı. 14 yabancı uyruklu kadın kurtarıldı.
Ankara Masası
|
13 Ekim 2021, Çarşamba - 19:54
Ankara'da zorla fuhuş yaptırılan kadınlar kurtarıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu ile Ankara Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, yürüttükleri koordineli çalışma neticesinde   K.S. ile B.T. isimli şahısların insan ticareti, fuhşa teşvik, aracılık ve yer temini suçlarını işlediğini tespit etti.

Uzun süre yürütülen çok yönlü takibin ardından  K.S.'nin fakir ülkelerde yaşayan kadınları iş bulma vaadiyle Türkiye'ye getirdiği, ülkeye gelen kadınların pasaportuna el koyduğu ve fuhuşa zorlandığı belirlendi.

K.S. ile birlikte çalışan B.T.'in ise kadınların fuhuş yapması için evlere ve otellere götürdüğü bilgisine ulaşıldı.

Toplanan istihbaratın ardından operasyonun düğmesine basılırken, ekipler K.S.’yi ve B.T.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Zorla fuhuş yaptırılan 14 yabancı uyruklu kadın ise kurtarıldı.

Müşterilere katalog gönderdi

Zanlılardan K.S.’nin aynı suçtan ötürü aranmasının olduğu, B.T.’nin kimliğini kullanarak kamufle olduğu, fuhuşa zorladığı kadınların internet üzerinden fotoğraflarının bulunduğu katoloğu müşterilere gönderdikleri öğrenildi.

 Şahıslardan K.S.’nin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı, B.T.’nin ise adli kontrol şartıyla serbest kaldığı belirtildi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1055987/ankarada-zorla-fuhus-yaptirilan-kadinlar-kurtarildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.