ABD'den İsrail-Filistin çatışmasına yönelik çözüm önerisi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Filistin-İsrail çatışmasında iki devletli bir çözümden yana olduklarını söyledi.
Ankara Masası
|
14 Ekim 2021, Perşembe - 00:27
ABD'den İsrail-Filistin çatışmasına yönelik çözüm önerisi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan ile ABD’nin başkenti Washington DC’de bir araya geldi. 

Dışişleri Bakanları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. 

Filistin ve İsrail için iki devletli çözüm önerisi

Blinken, Filistin-İsrail çatışmasını sona erdirmenin tek yolunun "iki devletli bir çözüm" olduğunu vurgulayarak, her iki taraf için eşit özgürlüklerin teşvik edilmesinin önemli olduğunu açıkladı. Blinken, eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde Kudüs’te kapatılan ABD konsolosluğunu yeniden açmayı planladıklarını aktardı.

İran'a nükleer anlaşma tehdidi

Blinken ayrıca, İran ile diplomasi ilerlemezse ABD'nin "diğer seçeneklere yöneleceğini" belirterek, İran'a nükleer anlaşmaya katılmak üzere zamanının tükenmekte olduğunun sinyalini verdi. Blinken, "İran'ın meydana getirdiği zorlukla başa çıkmak için her seçeneğe bakacağız" ifadelerini kullanarak, "Diplomasinin bunu yapmanın en etkili yolu olduğuna inanmaya devam ediyoruz. Ancak diplomasi için iki kişi gerekiyor ve İran'dan bu noktada bunu yapmaya istekli olduğunu görmedik" dedi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1056160/abdden-israil-filistin-catismasina-yonelik-cozum-onerisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.