Karabağ'dan şehit haberi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yasa dışı Ermeni silahlı grupların Rusya kontrollündeki bölgeden açtığı ateş sonucu Afgan Hamzayev isimli askerin şehit olduğunu duyurdu.
Ankara Masası
|
14 Ekim 2021, Perşembe - 20:10
Karabağ'dan şehit haberi

Azerbaycan'ın 44 gün süren savaşın ardından Ermenistan işgalinden kurtardığı, Karabağ'da tansiyon düşmüyor.

Bugün saat 18.15 sıralarında Rusya'nın kontrolündeki bölgeden Azerbaycan askerlerine ateş açıldı. İlk ateşte Azerbaycan askeri  Afgan Hamzayev şehit oldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, saldırı terör saldırısı olarak nitelendirilirken eylemin soruşturulması için Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezine talepte bulunulduğu kaydedildi.

Kasıtlı bir provokasyon

Minsk'te Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarının üçlü toplantı gerçekleştirdiği sırada yasa dışı Ermeni silahlı grupların işlediği terör eyleminin kasıtlı bir provokasyon olduğu belirtilen açıklamada, Ermenistan'ın bölgedeki durumu kasten gerginleştirmek, 10 Kasım 2020'de imzalanan üçlü bildirinin uygulanmasını engellemek ve Rus unsurların faaliyetine gölge düşürmeği amaçladığı ifade edildi.

Kararlı adımlar atılacak

Terör eylemini gerçekleştiren yasa dışı Ermeni silahlı grupların etkisiz hale getirilmesi ve kendilerinden hesap sorulması için Azerbaycan yasalarına uygun olarak kararlı adımların atılacağı belirtildi.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1057061/karabagdan-sehit-haberi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.