Bakan Pakdemirli'den çiftçilere müjde

Ankara Masası
|
05 Mayıs 2020, Salı - 16:44
Bakan Pakdemirli'den çiftçilere müjde

Bakan Pakdemirli’den hasada hazırlanan çiftçilere müjde

Hasada hazırlanan çiftçilere müjde.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TMO’nun sert ekmeklik buğday alım fiyatının ton başına bin 350 liradan bin 650 liraya yükseltildiğini açıkladı.

Pakdemirli, "Arpa alım fiyatını ton başına bin 100 liradan bin 275 liraya çıkarıyoruz. Ayrıca çiftçilerimize hububatta 230 lira ton başına prim ve destek ödemesi yapıyoruz. Ton başına bakliyat alım fiyatlarını da kırmızı mercimekte 3 bin 500 lira, yeşil mercimekte 3 bin 200 lira, nohutta 3 bin 350 lira olarak belirledik. Bakliyattaki prim ve destek ödemesi de ton başına 800 liradır" dedi.

Online eğitim verecek “Tarım Orman Akademisi” kuruldu
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli , 7 bölgeden 81 ili temsilen 17 çiftçinin katılımıyla telekonferansla gerçekleştirilen toplantıda Tarım Orman Akademisi'nin tanıtımını yaptı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçi, üretici ve orman köylüsü için sürdürdüğü tarımsal eğitim ve yayın çalışmalarına virüs salgını nedeniyle yeni bir format ekledi. Uzaktan eğitim modelinde kurgulanan “Tarım Orman Akademi” portalı, çiftçi ve üreticiye ihtiyaç duyduğu konulardaki bilgiyi internet üzerinden yayınlanacak ders ve eğitim videolarıyla vermeyi amaçlıyor. “akademi.tarimorman.gov.tr ve www.tarimtv.gov.tr” adreslerinden hizmet verecek olan tarım portalı, yayınlarına yarın başlayacak

Portal tanıtımında konuşan Bakan Pakdemirli, Türkiye'nin salgınla mücadelede örnek gösterildiğini söyledi.  Tarım-orman sektörünün de büyük bir gayret ve emek ortaya koyarak ülkenin dik duruşuna omuz verdiğini anlatan Pakdemirli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çiftçilere “Ekilmedik bir karış toprak dahi bırakmasınlar. Eksinler, biçsinler, biz arkalarındayız, yanlarındayız” mesajını da iletti.

Çiftçilere müjde
Yeni belirlenen alım fiyatlarını da açıklayan Bakan Pakdemirli, “TMO’nun sert ekmeklik buğday alım fiyatını ton başına bin 350 liradan bin 650 liraya yükseltiyoruz. Arpa alım fiyatını ton başına bin 100 liradan bin 275 liraya çıkarıyoruz. Ayrıca çiftçilerimize hububatta 230 lira ton başına prim ve destek ödemesi yapıyoruz. Ton başına bakliyat alım fiyatlarını da kırmızı mercimekte 3 bin 500 lira, yeşil mercimekte 3 bin 200 lira, nohutta 3 bin 350 lira olarak belirledik. Bakliyattaki prim ve destek ödemesi de ton başına 800 liradır. Bütün çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Biz hükümet olarak da, Bakanlık olarak da bütün imkânlarımızla yanınızdayız, yanınızda olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

“Dijital Tarım Kütüphanesi” hizmete açıldı
Bakan Pakdemirli, uzaktan eğitim sisteminin bir parçası ve tamamlayıcısı olarak Dijital Tarım Kütüphanesi’nin de hizmete açıldığını duyurdu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/10590/milyonlarca-ciftci-bekliyordu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.