Çankaya Belediyesinden farkındalık maçı

Çankaya Belediyesi, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü'nde Ahlatlıbel Atatürk Parkında bulunan sahada farkındalık maçı düzenledi.
Ankara Masası
|
16 Ekim 2021, Cumartesi - 11:40
Çankaya Belediyesinden farkındalık maçı

Çankaya Belediyesi, "15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü" nedeniyle farkındalık oluşturmak amacıyla özel bir maç düzenledi. Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü oyuncuları, Kadın Futbol Ligi'nde yer alan Mengü Spor Kulübü Kadın Futbol Takımını, Ahlatlıbel Atatürk Parkında yer alan sahasında konuk etti.

Kalecilerin gördüğü maçta, iki görme engelli ve gözü bantlı 2 kadın olmak üzere karma takım oluşturuldu. Yeşil ve beyaz formalarla sahaya çıkan takımlar, çarpışmalara sebep olmamak için ellerinden geleni yaptı. Toplam 5 golün atıldığı dostluk maçının ardından katılımcı oyunculara günün anısına birer madalya verildi.

Dostluk maçı sonrası plaket

Çankaya’nın gururu  Görme Engelliler Spor Kulübünün 9 milli takım oyuncusuna, milli takım antrenörü olan Hasan Yıldırım’a ve Kulüp Başkanı Yusuf Sayyıdan’a düzenlenen dostluk maçının ardından birer plaket takdim edildi.

Birçok şampiyonluğa imza attı

Uzun yıllardan beri sahaya Çankaya Belediyesi forması ile çıkan görme engelli futbol takımı, "Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi"nin kurulduğu 2014 yılından itibaren 7 kez üst üste şampiyon oldu.

Namağlup unvanıyla lig bitiren takım olma özelliği taşıyan Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü, Milli Takımda en fazla oyuncusu olan kulüp olma özelliğini de korumaya devam ediyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1059790/cankaya-belediyesinden-farkindalik-maci
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.